Kapisoda: Pobjeda protiv Njemačke je tek sada dobila važnosti

"Kvalitetno smo odigrali utakmicu, dali svoj maksimum, koji je na kraju valorizovan pobjedom. Tek sada bodovi iz Njemačke dobijaju na značaju", rekao je Kapisoda
65 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2012. 18:46h

Pobjeda Crne Gore protiv Njemačke u Manhajmu dobila je još više na značaju nakon večerašnjeg trijumfa protiv Češke, kazao je lijevo krilo rukometne reprezentacije Petar Kapisoda.

Crnogorski rukometaši savladali su večeras u Baru, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u danskoj, 23:22 i ostvarila drugu pobjedu.

Kapisoda je desetak minuta prije kraja meč sa Češkom, u jednom duelu, polomio mali prst lijeve ruke, ali je nakon intervencije medicinske ekipe, doktora Veliše Aligrudića i fizioterapeuta Aldina Murića, stisnuo zube i sa bandažom tražio od Kastratovića da se vrati na teren nakon tri minuta...

“Prije početka kvalifikacija, mi smo utakmicu sa Češkom kod kuće označili kao najvažniju u ovom kvalifikacijama, jer nijesmo baš u situaciji da možemo da kalkulišemo i s neke visine kažemo da ćemo dobiti Njemačku u gostima. Mislim da smo jako kvalitetno odigrali tu prvu utakmicu, ali su ti bodovi dobili na važnosti tek večeras kada smo pobijedili izuzetno jaku ekipu Češke, u kojoj igraju neki od najboljih igrača svijeta, na čelu sa Jihom. Ali eto, na kraju se to naše požrtvovanje, uz pomoć fenomenalne publike, isplatilo”, rekao je Kapisoda.

Zoran Roganović, sa pet golova najefikasniji protiv Češke, kazao je da je utakmica bila jako teška.

“Prvi put poslije dužeg vremena mi smo bili favoriti protiv jedne Češke. Nije bilo lako izdržati toliki teret u posljednja dva-tri dana. Od totalnih autsajdera, mi sad u grupi imamo veliku prednost i nadamo da uz dva dobra meča u martu protiv Izraela možemo obezbijediti kontinuitet učešća na velikim takmičenjima koji je jako potreban našoj zemlji, našem rukometu”, rekao je Roganović.

Galerija

Bonus video: