U mislima i osveta i pet golova razlike

U prvih 60 minuta dvomeča sa Tiringerom, „plave” su mogle da osjete šta su najjača oružja tima Herberta Milera.
0 komentar(a)
Radmila Miljanić, Foto: Zoran Đurić
Radmila Miljanić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.11.2012. 16:58h

Da je bilo malo više sluha i koordinacije između RSCG i ŽRK Budućnost (u čijim je upravnim odborima, zanimljivo, predsjednik isti čovjek - Predrag Bošković), ljubitelji rukometa u Crnoj Gori mogli su da prate svojevrsni dablheder, kako bi to rekli Amerikanci.

Ovako, u tome će moći da uživaju samo oni pored malih ekrana - dva sata nakon što u „Topolici” počne okršaj rukometaša Crne Gore i Češke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, sa centra u „Morači” krenuće igračice Budućnosti i Tiringera, učesnice derbija 4. kola grupe D Lige šampiona.

Važnost oba meča je podjednaka. Puleni Zorana Kastratovića imaju šansu da se približe šampionatu u Danskoj, a izabranice Dragana Adžića će uraditi sve da se osvete Njemicama za poraz u Nordhauzenu (24:20) i tako dođu na korak od glavne faze.

- Dosta brzo smo dobile priliku da se revanširamo Tiringeru za poraz iz prošle sedmice. Mislim da smo same izgubile tu utakmicu, da nas rival nije pobijedio. Već sjutradan smo okrenuli novu stranicu i počeli da se pripremamo maksimalno za ovaj meč, kako nam se ne bi ponovile greške iz prethodnog susreta - istakla je Milena Knežević.

U prvih 60 minuta dvomeča sa Tiringerom, „plave” su mogle da osjete šta su najjača oružja tima Herberta Milera.

- Sigurno nam je dosta pomogao taj meč. Znale smo i prije kako igraju, ali smo našim lošim izdanjem, slabijom realizacijom u napadu i odbranom koja baš i nije bila na nivou na kakvom može da bude, omogućile rivalu da pobijedi - zaključila je Kneževićeva, koja je sa 25 pogodaka bila prva golgeterka Lige šampiona nakon tri kola, ali je juče prestigla Anja Edin iz Larvika sa 29.

Podgoričanke su dobro analizirale prvi meč i shvatile šta moraju da poprave.

- Loše smo počele i prvo i drugo poluvrijeme, što je na kraju rezultiralo pobjedom Tiringera. Odbranu smo igrale solidno, ali smo u napadu imale dosta tehničkih grešaka i lošu realizaciju, što u „Morači” ne smije nikako da nam se desi. Analizirale smo utakmicu, uvidjele smo greške i ozbiljno smo se spremale ove sedmice, tako da mislim da u ovom meču neće biti nikakvih problema - poručila je Radmila Miljanić.

Nije samo pobjeda u mislima svih u Budućnosti, želja je da se Tiringer savlada sa pet golova razlike. Igračice su, ipak, svjesne da ne smiju previše o tome da razmišljaju.

- Ne bih da se puno opterećujemo rezultatom. Najbitnije je da u meč uđemo sa puno energije, kao u prve dvije utakmice, da nas ne zanima semafor i da damo sve od sebe. Ako bude tako, sigurna sam da rezultat uopšte neće doći u pitanje - samouvjerena je 24-godišnja Nikšićanka, koja najavljuje bolju igru nje i ostalih krila Budućnosti.

- U prvom meču smo mi krajnje igračice podbacile u odbrani, ovog puta sigurno nećemo. Radimo na tome, popravićemo se - zaključila je Miljanićeva.

Bonus video: