Kastratović: Predvodim grupu izuzetnih igrača i ljudi

“Ovi momci zavređuju mnogo više nego što je dobijaju, oni su sportski heroji Crne Gore", kaže crnogorski selektor
3 komentar(a)
Crna Gora - Češka, Foto: Zoran Đurić
Crna Gora - Češka, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.11.2012. 23:18h

Nakon pobjede protiv Češke, selektor rukometaša Crne Gore Zoran Kastratović kazao je da se nada da je ekipa „zadovoljila ukuse crnogorske javnosti, prvo odnosom, borbenošću i angažmanom, možda ne toliko kvalitetom igre“.

“Nadam se da smo napravili još jedan korak ka afirmaciji naše države, sporta, muškog rukometa posebno. Danas smo pobijedili izuzetnog protivnika, koji je, možda, i kvalitetniji tim od Njemačke. Nakon osvajanja četiri boda u prva dva kola, mogu da kažem da sam predvodnik jedne izuzetne grupe igrača, ljudi koji svojim odnosnom prema obavezama u timu daju stimulans onim mlađima pored sebe, a nadam se i djeci, novim generacijama koje će kroz praćenje reprezentacije zavoljeti rukomet”, rekao je Kastratović.

Kastratović je čestitao publici koja je nosila ekipu.

“Hvala i igračima na svemu ono što su izdržali, a pogotovo nakon pobjede u Njemačkoj kada je trebalo psihološki i fizički biti jak, strpljiv, graditi igru, što se osjetilo u prvom poluvremenu, u kojem nijesmo imali dovoljno koncentracije. Međutim, kad smo preuzeli stvari u svoje ruke, rezultat više, čini mi se, nije dolazio u pitanje. Jednostavno, u posljednjem napadu, nakon isključenja protivničkog igrača na dva minuta, nije mi jasno zašto su sudije digle ruku za pasivan napad”, dodao je Kastratović.

Na pitanje da li je pobjedama protiv Švedske, Njemačke i Češke vraćena vjera u crnogorski muški rukomet, Kastratović je odgovorio:

“Ovi momci zavređuju mnogo više nego što je dobijaju, oni su sportski heroji Crne Gore. Oni tu pažnju zavređuju svojim odnosom prema državi, prema reprezentaciji, prema treningu, taktičkoj pripremi, a na parketu su besprijekorni. Pobijediti ekipe kakve su Švedske i Češka, u kojima igraju najkvalitetniji svjetski igrači, poput Andersona i Jihe, je nemjerljiv uspjeh, imajući u vidu u kakvim uslovima egzistira muški rukomet u Crnoj Gori”, zaključio je Kastratović.

Bonus video: