Adžić: Sve zavisi od nas

"Vjerujem da će djevojke još koji put u ovom prvom dijelu prevazići sebe i da ćemo napraviti to što bi bio veliki uspjeh, a to je plasman u Glavnu rundu", rekao je Adžić
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.11.2012. 14:09h

Sedam dana nakon prvog poraza u Ligi šampiona, rukometašicama Budućnosti pruža se šansa za osvetu - prvak Evrope u nedjelju u 19 časova u „Morači” dočekuje Tiringer.

Neće, međutim, samo osveta biti u mislima Klare Voltering i drugarica, jer meč sa njemačkim šampionom ima sasvim drugu, mnogo značajniju dimenziju. Naime, ukoliko savladaju Tiringer sa pet ili više golova razlike, izabranice Dragana Adžića bile bi jednom nogom u glavnoj fazi.

Ako tako bude, sve što bi do kraja grupe D trebalo da urade je da još jednom, ovog puta pred svojim navijačima, savladaju otpisani Viborg, mada nije isključeno da se tačka stavi već naredne sedmice u Čehovu.

A da bi ta matematika postala moguća, neophodno je da se sruši uporna ekipa Herberta Milera. Prije šest dana u Nordhauzenu „plave” to nisu uspjele i svi u klubu su svjesni da moraju da odigraju mnogo bolje nego u „Vidiburgshaleu”.

“Morao je doći dan kad nećemo baš svi biti na visokom nivou, a to se ovoj generaciji prvi put dogodilo u Njemačkoj. Siguran sam da ćemo izvući prave pouke i odigrati bolje protiv Tiringera. U pitanju je odlična ekipa, za četiri igračice jača u prvoj postavi u odnosu na prošlu godinu kada smo ih jedva dobili u gostima. A nama nedostaje desetak rukometašica, ukoliko računamo i Draganu Cvijić i Elenu Georgijevsku. Vjerujem da će djevojke još koji put u ovom prvom dijelu prevazići sebe i da ćemo napraviti veliki uspjeh, a to je plasman u glavnu rundu”, rekao je Adžić, uz napomenu da bi volio da navijači dođu u što većem broju i daju krila ekipi.

Osjećate li pritisak, jer biste pobjedom praktično došli na vrata druge faze?

“Meni je drago kako je ekipa odgovorila na izazov pred prvu utakmicu, koja je nosila najveći pritisak, jer bismo se porazom pred svojim navijačima doveli u vrlo nezgodnu situaciju. Djevojke su odlično ušle u taj meč sa Zvezdom, potom i u prvom gostovanju ove generacije bile prave, tako da vjerujem da značaj meča neće uticati na nas”.

Kakva je situacija sa Klarom Voltering?

“Vrlo problematična. Desna šaka je muči još od Viborga. Svi su nam golmani roviti, ali njen karakter i želja nisu sporni, tako da se nadam da će uspjeti da prevaziđe bol i pomogne ekipi. Spremni smo na svaku varijantu, a pokušaćemo da maksimalno pomognemo njoj ili nekom drugom golmanu koji bude morao da stane na gol. Sigurno je da ove nedjelje ne može da brani Marina Vukčević, jer će biti na poštedi zbog problema sa leđima koji vuče već dvije sedmice”.

Pred prvi meč ste govorili da je najbitnije da zaustavite brzu igru Tiringera. Jeste li to mogli još bolje da uradite?

“Sigurno je da smo mogli bolje u svakom segmentu. Mogli smo bolje da se vraćamo i da budemo sigurniji u pozicionom napadu. Vjerujem da će u nedjelju sve biti na većem nivou makar za dobru nijansu. Poznajemo se dobro, Njemice igraju sa puno više energije, nego Zvezda i Viborg zajedno. Tiringer je po tome ispred ostalih ekipa, ali vjerujem da ćemo mi biti ispred njih po tome u nedjelju.

Smatrate li da je teško da Njemice mogu da ponove onakvu igru u odbrani i da golman zaustavi 20 šuteva kao u Nordhauzenu?

“One su pobijedile prvaka Evrope, to su „jako” prezentirale u njihovoj javnosti i sigurno su pune samopouzdanja. Ali, to da li će neka ekipa da odigra na nekom nivou zavisi samo od nas. Zvezdu i Viborg smo uspjeli da svedemo ispod njihovog nivoa i da ih pobijedimo, osnovni zadatak nam je bio da to uradimo i protiv Tiringera. Nismo uspjeli, ali sam ubijeđen da u „Morači” hoćemo”.

Da li je imperativ jurenje razlike?

“Apsolutno ne. Želimo da igramo rukomet i da damo maksimum, a ako možemo da pobijedimo jedan, neka bude jedan razlike, ako je 10, neka bude 10. Svakako, ukoliko to bude pet golova razlike ili četiri sa manje postignutih golova, tim će pobjeda biti značajnija. Međutim, ako se budemo bavili samo razlikom, sigurno je da nećemo napraviti ništa”, istakao je Adžić.

Čestitka rukometašima

Izlaganje Dragana Adžića je imalo neobičan, ali svakako adekvatan uvod.

“Prije osvrta na našu utakmicu, želim da iskoristim priliku da čestitam našoj muškoj reprezentaciji i stručnom štabu na vrhunskom rezultatu protiv Njemačke i vjerujem da će ga valorizovati na pravi način u nedjelju protiv Češke. Pozivam Barane da dođu u što većem broju na utakmicu, jer su ovi momci to zaslužili”, rekao je Adžić.

Bonus video: