Milošević i Lovćen raskinuli ugovor, Avramoviću kormilo

"Do raskida je došlo zbog neslaganja oko dalje koncepcije rada i razvoja kluba", kaže se u saopštenju koje su potpisali predsjednik RK Lovćen Jovo Lagator i Milošević
90 pregleda 8 komentar(a)
Pero Milošević, Foto: Savo Prelević
Pero Milošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.11.2012. 00:36h

Vratio je na Cetinje titulu prvaka Crne Gore koja se čekala pet godina, uzeo četvrti uzastopni nacionalni Kup i time ispisao istoriju prvom duplom krunom, u prvoj sezoni SEHA lige osvojio izvanredno 6. mjesto...

Sve to nije bilo dovoljno - Pero Milošević od juče više nije trener Lovćena.

Ekipu će, ako ne bude kakvih promjena u koncepciji, do kraja sezone voditi dosadašnji Miloševićev pomoćnik Zoran Abramović.

„RK Lovćen - Cetinje i trener prvog tima Pero Milošević su sporazumno raskinuli ugovor, zbog neslaganja oko dalje koncepcije rada i razvoja kluba”, bilo je sve što je pisalo u saopštenju cetinjskog kluba koje je juče nakon podneva stiglo u redakcije crnogorskih medija, sa potpisima predsjednika Jova Lagatora i Miloševića.

Loši odnosi sa upravom

Za bolje poznavaoce cetinjskih rukometnih prilika ova informacija nije bila iznenađujuća. Naprotiv - odnosi uprave i stručnog štaba odavno nisu dobri, na šta je i te kako uticala i očajna finansijska situacija u klubu.

Rukovodstvo je zamjerilo Miloševiću što je na startu kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona izgubio od Sloge, a na Cetinju su procijenili da mogu da sruše i šampiona BiH, a zatim i rivala u finalu (Partizan).

Lagator je, čak, za „Vijesti” prokomentarisao „da su se desili taktički propusti”, a dojučerašnjem treneru se zamjeralo zbog tenzija na utakmicama, kao i zbog toga što ne dozvoljava da mu se iko miješa u rad.

Predsjednik kluba, međutim, nije napomenuo u kakvim uslovima se ekipa pripremala za nastup u Beogradu - struje u dvorani nije bilo gotovo mjesec, igrači su kasno produžavali saradnju, a plate odavno kasne.

Iako je situacija nešto bolja nego što je bila prije nego što je Lagator postao predsjednik, rukometaši su u jednom trenutku pomišljali na štrajk. Duguje im se mnogo novca, a mnogi od njih čak nemaju ni ugovore!

I kada se činilo da se smiruju strasti, jer se Lovćen nakon Beograda i poraza od Izviđača u Ljubuškom konsolidovao i upisao nekoliko važnih pobjeda u SEHA ligi (savladao Tatran i Nekse na Cetinju i osvetio se Slogi u Tesliću), došlo je do razlaza. Na to sigurno nije uticala očekivana eliminacija iz Kupa EHF - Cetinjani su igrali protiv favorizovanog KIF Koldinga, a treću sezonu zaredom su zbog uštede troškova obje evropske utakmice igrali van Crne Gore.

Milošević: Ponosan sam na igrače

Milošević je čitavog dana bio nedostupan, ali se sinoć za „Vijesti” kratko osvrnuo na boravak u svom klubu.

"Dugujem veliku zahvalnost momcima sa kojima sam radio u proteklih 15 mjeseci. Oduševljen sam tom saradnjom. Jednostavno, ponosan sam na igrače. Zajedno smo osvojili duplu krunu, nakon nekoliko godina bez titule, bili smo najveće iznenađenje prošle sezone u SEHA ligi. Ja sam dijete Lovćena, u kojem sam počeo igračku i trenersku karijeru. Uvijek sam kao trener u tom klubu osvajao trofeje, iza mene stoje rezultati. Igračima sam obećao da ću se kad-tad ponovo vratiti u Lovćen, i ponovo osvajati trofeje. Lovćen ostaje u mom srcu, biću uvijek prijatelj kluba kome želim svu sreću", rekao nam je Milošević, koji je u prvom mandatu na klupi Lovćena bio prvak Jugoslavije 2000. i 2001. osvojio Kup 2002. godine, te igrao četvrtfinale Lige šampiona u sezoni 2000/2001.

Ako mu je za utjehu, čovjek koji je kao igrač sa Metaloplastikom bio prvak Evrope izdržao je na klupi Lovćena mnogo duže nego njegovi prethodnici.

On je ostao 15 mjeseci, a u četiri godine prije njega na tom mjestu se izrotiralo 10 trenera!

Tokom dana smo više puta pokušali da stupimo u kontakt i sa Lagatorom, ali on nije odgovarao ni na pozive ni na SMS poruke.

Bonus video: