Mrvaljević: Vjerovali smo da možemo do pobjede

“Poslije onoga što smo uradili protiv Švedske, vjerovali smo da možemo da igramo protiv svih, da možemo da pariramo svim ozbiljnim selekcijama, a pobjeda usred Njemačke je veliki uspjeh"
121 pregleda 5 komentar(a)
Draško Mrvaljević, Foto: Savo Prelević
Draško Mrvaljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2012. 02:33h

Kapiten Draško Mrvaljević je sinoć odigrao najbolji meč u dresu reprezentacije - postigao je osam golova u pobjedi protiv Njemačke, od čega pola maestralno na isteku napada, a uzgred je i odlično asistirao saigračima.

Iskusni Cetinjanin, koji je do ove godine igrao baš u Njemačkoj, poručuje da ga trijumf u Manhajmu nije iznenadio.

“Poslije onoga što smo uradili protiv Švedske, vjerovali smo da možemo da igramo protiv svih, da možemo da pariramo svim ozbiljnim selekcijama, a pobjeda usred Njemačke je veliki uspjeh. Našli smo model po kojem bi trebalo da igramo. Maksimalno smo čuvali posjed lopte, nije bilo ispucavanja, konačno smo našli način kako takmičarski da igramo. Pored toga, naša odbrana je jako nezgodna, teško je igrati protiv nje. I nama je teško da izdržimo 60 minuta 3-2-1 zonu da ne padamo, ali smo uspjeli”, kaže rukometaš austrijskog Bregenca.

Mrvaljević nije želio da sebe ističe u prvi plan.

“Prošli put je odskočio Ševaljević, sada ja, ali to nije toliko bitno. Važno je da svi poštujemo loptu, da tražimo rješenja, a kad igramo tako, možemo svakome da se suprotstavimo, teško možemo da izgubimo. Svi se maksimalno borimo i to daje rezultat”, zaključio je Mrvaljević.

Kapiten Njemaca, prgavi Oliver Rogiš, bio je razočaran:

“Igrali smo samo posljednjih 15 minuta. Niko od nas nije pokazao sve što može. Moramo da odigramo mnogo bolje u nedjelju u Izraelu.

Bonus video: