Melić: Nema nepobjedivih

Utakmica u Majnhajmu počinje u 19 časova. U prvom meču ove grupe, Češka je u Zlinu savladala Izrael 27:22 (14:10)
6 komentar(a)
Marko Pejović, Foto: Zoran Đurić
Marko Pejović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.11.2012. 13:18h

Heroji iz junskog baraža protiv olimpijskog vicešampiona iz Švedske ponovo su u akciji – četiri i po mjeseca nakon istorijskog plasmana na Svjetsko prvenstvo, rukometaši Crne Gore počniju novu avanturu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (u Danskoj 2014. godine), takmičenju čiju su draž osjetili u januaru 2008. godine.

Prvi rival u grupi 2 je rukometna velesila, Njemačka, istina ne na nivou nekih ranijih godina, ali, svakako, selekcija koja očekuje da sigurno bude jedna od dvije prvoplasirane u grupi koje idu na EP...

"Došli smo da odigramo jednu jaku utakmicu, da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Njemci su dobra selekcija, igra kući... Gledali smo video snimak i mislim da imaju i oni svoje mane. Mi smo puni samopouzdanja, borićemo se 60 minuta, pa će se na kraju vidjeti da li je to dovoljno za povoljan rezultat", rekao je sinoć "Vijestima" lijevi bek reprezentacije Vladimir Osmajić, član slovenačkog Cimosa, ističući da je "atmosfera vrhunska, da ima rovitih igrača, ali da se nada da će svi igrati".

Rukometaši su juče stigli u Manhajm, na poprište večerašnjeg meča, a sinoć su od 20 časova odradili i trening u dvorani (kapaciteta 13 hiljada mjesta) u kojoj igra trenutno neporaženi lider Bundes lige, Rajn Nekar Leven, čiji gol odlično čuva bivši proslavljeni golman crnogorske reprezentacije Goran Stojanović, koji se oprostio od "crvenog" dresa zbog brojnih problema sa povredama leđa i želje da igrajući samo u klubu produži karijeru što je više moguće.

"Uz pametnu igru u napadu i dobru odbranu, mislim da možemo da iznenadimo Njemce u utakmici koja će biti jako teška. Ali, danas nema nepobjedivih. Znamo da nas čeka 13 hiljada ljudi i paklena atmosfera u dvorani, ali nećemo se predavati", rekao je za "Vijesti" još jedan igrač koji igra u Sloveniji, u Gorenju, desno krilo Fahrudin Melić.

Nakon meča sa Njemačkom, slijedi i duel sa Češkom u Baru (4. novembar).

"Svaka utakmica je teška, a Njemačka i Česka su vrhunske reprezentacije. Kvalifikacije su duge i nadamo se prvim bodovima u ova dva meča. Neće biti lako, a pritisak i naboj mogu da budu samo pozitivni. Mi nemamo šta da izgubimo, ali možemo mnogo da dobijemo", dodaje Melić.

Melić dodaje da je atmosfera sjajna, kao i uvijek, i da je to ono "što krasi ovu reprezentaciju".

"Volim da dođem u reprezentaciju i vidim se sa dragim ljudima i mojim prijateljima", zaključio je Melić.

Hojberger: Crna Gora je jaka

U timu Njemačke nakon dugih pauza zbog teških povreda vraćaju se srednji bek Gepingena Mihael Has i desno krilo Rajn Nekar Levena Patrik Grecki.

Izostaće jedino desni bek Flensburga Holger Glandorf, koji je nakon serije povreda saopštio selektoru Martinu Hojbergeru da nije potpuno spreman za start kvalifikacija.

"Crna Gora je jaka reprezentacija. To je pokazala impresivnom pobjedom protiv Švedske, eliminisavši je u baražu za Svjetsko prvenstvo. Iako nijesmo imali dovoljno vremena za pripreme, mislim da možemo odigrati na nivou i pobijediti. Vjerujem da ćemo maksimalno spremni dočekati utakmicu protiv Crne Gore koja ima odličnu odbranu, sa nezgodnom 3-2-1 zonom, za koju moramo biti spremni", izjavio je Hojberger.

Utakmica u Majnhajmu počinje u 19 časova. Sude Španci Oskar Ralu Lopes i Anhel Sabroso Ramires.

Juče je, inače, odigran prvi meč u ovoj grupi – Češka je u Zlinu savladala Izrael 27:22 (14:10). Jiha i Motl su predvodili Čehe sa po sedam golova, u selekciji Izraela je najefikasniji bio Pomeranc.

Bonus video: