Poraz Budućnosti u Njemačkoj

Da stvar bude još gora, u 48. minutu se povrijedila Klara Voltering, koja je izašla iz igre zbog problema sa skočnim zglobom desne noge
102 pregleda 5 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.10.2012. 15:58h

Nova, podmlađena ekipa Budućnosti doživjela je prvi poraz u Ligi šampiona - aktuelni prvak Evrope je u njemačkom Nordhauzenu poražen od Tiringera sa 24:20 (10:10).

U meču u kojem su previše oscilirale, izabranice Dragana Adžića mogle su da izbjegnu poraz, ali im je u odlučujućim trenucima nedostajalo koncentracije, smirenosti... Jednom riječju - iskustva.

Da stvar bude još gora, u 48. minutu se povrijedila Klara Voltering, koja je izašla iz igre zbog problema sa skočnim zglobom desne noge.

Milena Knežević je bila najefikasnija u poraženom timu sa šest golova, četiri je dodala Jelena Živković, a Voltering je imala 10 odbrana.

Domaće su predvodila krila Lidija Jakubisova sa sedam i Mie Augustesen sa šest pogodaka, a na golu je briljirala Maike Merc, koja je zaustavila čak 19 šuteva.

Tiringer - Budućnost 24:20 (10:10)

Nordhauzen - „Vidiburgshale”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Igor i Aleksej Kovalćuk (Moldavija). Sedmerci: Tiringer 1 (0), Budućnost 6 (5). Isključenja: Tiringer 6, Budućnost 6 minuta.

Tiringer: Ekerle, MERC (19 odbrana), Tomašević, NADGORNAJA 4, Fraj, Gros, Bolce, Popluharova, AUGUSTESEN 6, ENGEL 5, ALTHAUS, JAKUBISOVA 7, VOLBOLD 2.

Budućnost: VOLTERING (10 odbrana), Vukčević, Bralo (dvije odbrane i sedmerac), MILJANIĆ 2, Trifunović, MENDI 2, Živković 4 (3), BULATOVIĆ 2, Nikolić, Popović, Ježić 2, MEHMEDOVIĆ 1, Despotović, Pavićević, KNEŽEVIĆ 6 (2), LAZOVIĆ 1.

Bonus video: