Budućnost gostuje Tiringeru: Pobjeda rješava sve

"Tiringer je najzahtjevnija ekipa u našoj grupi, biće nam veoma teško. Mnogo trče, sve rade sa puno energije", kaže desni bek Jelena Živković
56 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Živković, Foto: Eurohandball.com
Jelena Živković, Foto: Eurohandball.com
Ažurirano: 27.10.2012. 18:07h

Dva kola su tek prošla, a rukometašice Budućnosti su već na pragu jedinog cilja u ovoj sezoni - plasmana u glavnu fazu Lige šampiona.

Podmlađena ekipa, sa tek pet igračica rođenih prije 1990. godine, pregazila je prvaka Starog kontinenta iz 2008. Zvezdu iz Zvenigoroda (29:21), potom i šampiona iz 2006, 2009. i 2010. Viborg, i to usred Danske (26:20), i pokazala da se neće tek tako odreći krune.

Doduše, o odbrani titule najbolje ekipe Evrope bilo bi suludo govoriti, ali najtalentovaniji tim na svijetu već sjutra može da obezbijedi među osam najboljih u Ligi šampiona.

Naime, ako u nedjelju u Nordhauzenu nadvise i najbolju njemačku ekipu, Tiringer, izabranice Dragana Adžića biće nadomak cilja.

"Pobjede u prva dva meča nam dosta olakšavaju posao, pogotovo zbog činjenice da trijumf u Viborgu, protiv takvog kluba, nije mala stvar. Ne smijemo, međutim, da se previše obaziremo na taj rezultat, već da nastavimo da treniramo i radimo kao do sada i da idemo u nove pobjede", kaže desni bek Jelena Živković.

Recept za pobjedu nad Tiringerom je jasan - mora da se smanji tempo utakmice.

"Tiringer je najzahtjevnija ekipa u našoj grupi, biće nam veoma teško. Mnogo trče, sve rade sa puno energije. Moramo da im uzvratimo istom mjerom, ali i da ne brzamo kao one".

Da li je odbrana ključna?

"Odbranom se dobijaju utakmice. Moramo da spriječimo njihovu tranziciju, jer su u tome najbolje. Nepohodno je da sa mnogo energije igramo u odbrani, a u napadu da budemo staložene, da dugo igramo. Mislim da ćemo lako dolaziti do gol šansi, jer Njemice mnogo istrčavaju, ne igraju po principima kao mi. Ako odradimo sve zadatke koje nam je trener postavio, ne bi trebalo da bude problema".

Jeste li očekivale ovako dobar početak sezone?

"Očekivale smo da se nećemo tek tako predati, da nijednom protivniku neće biti lako sa nama. Čula sam mnogo priča kako ništa nećemo uraditi, kako smo posljednje po kvalitetu u grupi, ali smo pokazale da možemo. Mlade smo, poletne, valjda će sve biti kako bi trebalo".

Sezonu si počela kao zamjena za Elenu Gjorgijevsku, ali nakon njene povrede igraš svih 60 minuta. Je li ti ova uloga neobična?

"Nisam očekivala da će biti ovako, ali svaku šansu treba iskoristiti na najbolji mogući način", zaključila je 21-godišnjakinja iz Zrenjanina.

Bonus video: