Startuje Prva liga rukometaša: Lovćen apsolutni favorit

Nakon nekoliko odlaganja, Prva liga za rukometaše napokon počinje - večeras u 18 časova u bjelopoljskoj dvorani „Nikoljac” Berane dočekuje Mojkovac
2 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Boris Pejović
Rukometaši Lovćena, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.10.2012. 12:25h

Nakon nekoliko odlaganja, Prva liga za rukometaše napokon počinje - večeras u 18 časova u bjelopoljskoj dvorani „Nikoljac” Berane dočekuje Mojkovac.

Sama ta činjenica da šampion iz 2008. godine nema gdje u svom gradu da dočeka prvaka iz 2011. dovoljno govori kakvo je stanje u crnogorskom rukometu.

Start sezone, u kojoj se rezultati kadeta više neće vezivati za seniore, odlagan je više puta kako bi klubovi smogli snage da nađu 3.000 eura za depozit i 2.000 za kotizaciju.

Nekima je i to bilo previše - Rudar je istupio zbog finansijskih problema i neće nastupati čak ni u Drugoj ligi, a Sutjeska je odlukom novog direktora Emira Bešlije suspendovana sve dok ne plati.

Nikšićani su slobodni u 1. kolu baš zbog odustajanja Pljevljaka, pa će imati dovoljno vremena da se snađu...

A apsolutni favorit je Lovćen. Učesnik SEHA lige ima mnogo bolji tim od konkurencije i trebalo bi da se dogodi čudo da puleni Pera Miloševića ne odbrane duplu krunu. Prvi rival na domaćoj sceni im je debitant, Ulcinj.

Prvo kolo

Danas

Berane - Mojkovac (u Bijelom Polju 18)

Sjutra

Lovćen - Ulcinj (18)

Srijeda

Budvanska rivijera - Mornar 7

Slobodna je Sutjeska

Bonus video: