Budućnost i bez zamjena do pobjede protiv Bisera

Rukometašice Budućnosti savladale su svoju filijalu sa 25:20, i upisala petu pobjedu u ovom takmičenju
82 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Živković, Foto: Eurohandball.com
Jelena Živković, Foto: Eurohandball.com
Ažurirano: 25.10.2012. 20:02h

Mečevi sa Biserima u Regionalnoj ligi Draganu Adžiću uvijek posluže kao eksperiment. Prošle sezone je često izvlačio po jednu igračicu i u napade kretao sa pet djevojaka, a večeras je u „Morači” izveo tim bez zamjena.

I rezultat ponovo nije izostao - rukometašice Budućnosti savladale su svoju filijalu sa 25:20, i upisala petu pobjedu u ovom takmičenju.

Mlađani sastav Bisera, sa druge strane, upisao je i peti poraz u isto toliko mečeva.

Četiri dana pred gostovanje Tiringeru u 3. kolu Lige šampiona, na poštedi su bile Klara Voltering, Milena Knežević, Anđela Bulatović, Radmila Miljanić, Majda Mehmedović, Klodin Mendi i Suzana Lazović, nije bilo ni povrijeđenih Dragane Cvijić i Elene Gjorgijevske, dok je Jelena Despotović igrala za Bisere.

„Domaće” su u 12. minutu povele 5:3, ali to je bilo sve od izabranica Sandre Kolaković, jer su klasa i iskustvo došli do izražaja.

Aktuelne šampionke Evrope u 43. minutu stigle su do rekordnih devet golova prednosti (19:10), a nakon povrede Jelene Živković u 42. minutu, ostatak meča odigrale su sa pet igračica u polju, što su gošće iskoristile da ublaže poraz.

Ivana Božović (eks Stojanović), Jelena Živković i Željka Nikolić su postigle po pet golova, Katarina Ježić je dodala četiri, a Biljana Pavićević i Jelena Trifunović po tri.

Despotovićeva je sa šest pogodaka bila najefikasnija na meču.

Biseri - Budućnost 20:25 (8:13)

Podgorica - SC „Morača“. Gledalaca: 100. Sudije: Kažanegra i Vujačić (obje iz Crne Gore). Sedmerci: Biseri 8 (5), Budućnost 5 (5). Isključenja: Biseri 4 minuta.

Biseri: Kostić (dvije odbrane), Stojanović, Perazić 4 (4), Klikovac 1, Rakočević, Despotović 6, Pejović 4 (1), Vukčević 3, M. Mugoša, Đurković 3, Kaluđerović 1, Ivanović, Goranović, Rečević 1, D. Mugoša.

Budućnost: Vukčević (devet odbrana i tri sedmerca), Bralo, Trifunović 3 (1), Živković 5 (3), Nikolić 5, Božović 5 (1), Ježić 4, Pavićević 3.

Bonus video: