Rudar istupio iz svih takmičenja!

"Zbog teške finansijsko-materijalne situacije bolje je da istupimo iz svih takmičenja i da se posvetimo radu sa djecom, nego da se mučimo", kaže Boban Knežević, sportski direktor Rudara
92 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2012. 23:55h

Nakon što je prije nekoliko godina sa rukometne scene praktično nestao Danilovgrad, prvi ženski rukometni klub u Crnoj Gori koji je svojevremeno (1976. godine) zaigrao u Prvoj ligi SFR Jugoslavije, istu sudbinu bi mogao do doživi još jedan, po tradiciji, velikan crnogorskog rukometa - pljevaljski Rudar.

Naime, klub koji je daleke 1964. godine postao prvi crnogorski klub koji je zaigrao u jugoslovenskoj eliti (tri godine ranije je bio klub koji je zaigrao u saveznom rangu, u tadašnjoj Drugoj ligi) nije se prijavio za ovogodišnje prvoligaško takmičenje, koje će u sezoni koja startuje ovog vikenda brojati sedam klubova.

I ne samo to, već se Rudar nije prijavio ni za drugoligaško takmičenje!

"Klub ima velikih finansijskih poteškoća, nemamo mogućnosti ni da plaćamo termine u dvorani za trening, a kamoli da se takmičimo. Sat vremena u dvorani “Ada” je 40 eura, i mislim da nijedan sportski kolektiv ne može izdržati da mjesečno plaća tri-četiri hiljade eura termine za trening. Opština ne može da nam pomogne, dok je ugovor sa Rudnikom uglja, koji nas je sponzorisao, istekao u avgustu i još nije produžen. Šta se čeka nemam pojma, a prvenstvo ne može da čeka. Zbog teške finansijsko-materijalne situacije bolje je da istupimo iz svih takmičenja i da se posvetimo radu sa djecom, nego da se mučimo", kazao je za “Vijesti” Boban Knežević, sportski direktor Rudara.

Knežević, jedna od legendi Rudara i pljevaljskoj rukometa, nije juče bio previše raspoložen za veću priču o ovoj temi.

"Ne znam šta da kažem, malo sam razočaran i nervozan, bolje sad da ne pričam ništa više. Biće prilike", dodao je Knežević.

Sutjeska žrijebana i suspendovana!

Juče je obavljen žrijeb takmičarskih brojeva za preostalih sedam klubova, pa će se u prvom kolu sastati Berane - Mojkovac, Lovćen - Ulcinj i Budvanska rivijera - Mornar 7 (klub nastao spajanjem barskih klubova, Mornara i Sedmerca), dok je Sutjeska slobodna.

Iako je žrijebana, Sutjeska je, međutim, odlukom novog direktora liga Emira Bešlije suspendovana do daljeg i protiv nikšićkog kluba je pokrenut disciplinski postupak, zbog toga što Nikšićani do predviđenog roka nijesu izmirili finansijske obaveze prema savezu (depozit i kotizaciju), neophodne za prijavu učešća u ligi.

Bonus video: