Jovana Jovović u poljskom Ruhu

"Igraću na bekovskim pozicijama, a ambicije kluba su da se nađemo među četiri najbolje ekipe, a naredne sezone da idemo na nešto više", kaže za “Vijesti” 24-godišnja Jovović
54 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2012. 10:08h

Nakon Italije, Španije i Njemačke, Jovana Jovović inostranu karijeru nastavlja u Poljskoj – povremena crnogorska reprezentativka (posljednji put je bila na širem spisku za Svjetsko prvenstvo u Brazilu) potpisala je dvogodišnji ugovor sa poljskim prvoligašem Ruhom iz Čorzova, grada sa oko 115 hiljada stanovnika na jugu Poljske, blizu Katovica.

Ruh je trenutno šesti na tabeli sa po dvije pobjede i poraza, a Jovana će debitovati za vikend, kada bude završena kompletna papirologija.

"Zadovoljna sam, došla sam u dobar klub, u kojem su četiri reprezentativke. U prošlom kolu smo savladale aktuelnog šampiona Vistal, u kojem igra naša Nataša Krnić, sa 30:22. Igraću na bekovskim pozicijama, a ambicije kluba su da se nađemo među četiri najbolje ekipe, a naredne sezone da idemo na nešto više", kaže za “Vijesti” 24-godišnja Jovović.

Jovana, igračica prefinjene tehnike, jedinstvena po tome što jednako dobro šutira sa obje ruke, ponikla je u Budućnosti, u kojoj je prošla sve selekcije, nastupala i u Ligi šampiona, a prije tri ljeta je otišla u italijanski Sasari.

Nakon polusezone na Apeninskom poluostrvu, odlučila je da se vrati, pa je drugu polovinu sezone odigrala u Biserima. Pretprošlog ljeta je otišla u Španiju, u Alikante, sa kojim je bila četvrta u španskom prvenstvu, a u ljeto 2011. godine otišla je u njemački Vipers, odradila prvu od dvije godine ugovora…

"Sporazumno sam raskinula ugovor, jer je klub ostao bez para. Ljetos sam dobila ponudu danskog Slagelsea (nekadašnjeg trostrukog prvaka Evrope, prim. a.), bila sam tamo na probi, sve je bilo super, ali su i njih zadesili finansijski problemi. Sad su, kako sam čula prije dva dana, pred bankrotom, nažalost. Srećom po mene, ukazala mi se odlična prilika u Ruhu", dodala je Jovana Jovović.

Bonus video: