Pobjeda u Danskoj za glavnu rundu

"Viborg mora da ostvari pobjedu ako želi da ostane u igri za prolaz u drugu fazu. Mi, sa druge strane, nemamo pritisak, jer smo najmlađi tim u Ligi šampiona", istakao Dragan Adžić
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.10.2012. 07:58h

Prije dvije godine i četiri dana, čitava rukometna Evropa shvatila je da je u Podgorici stasao veliki tim - na gostovanju tada zvaničnom prvaku Evrope, rukometašice Budućnosti poigravale su se sa Viborgom i slavile sa čak 34:25.

Godinu i nepunih sedam mjeseci kasnije, ostvaren je san svih generacija titogradskih, tj. podgoričkih ljubitelja rukometa, jer su se djevojke u „plavim” dresovima popele na krov Evrope.

Šampionska ekipa se ovog ljeta rasformirala - Bojana Popović i Maja Savić su se oprostile srebrom na Olimpijskim igrama u Londonu, Katarina Bulatović je otišla u Olkim, Sonja Barjaktarović i Ana Đokić u Rostov, Ana Radović u KIF Vejen...

Ali, i novi, izuzetno mladi tim Dragana Adžića, pokazao je da je pred njim blistava budućnost, jer je na otvaranju novog izdanja Lige šampiona „ugasio” Zvezdu (29:21).

Ukoliko danas u Danskoj nadvise još jednog velikana, baš taj Viborg i opet u 2. kolu kao 17. oktobra 2010. godine, Milena Knežević i drugarice napravile bi korak od sedam milja ka jedinom cilju ove sezone - plasmanu u glavnu rundu.

"Očekuje nas teško gostovanje, posebno zbog činjenice da Elena Gjorgijevska neće moći da nam pomogne do kraja prve faze. Jasno je koliko je ona važna za našu igru, jer sada imamo samo tri beka koja su igrala Ligu šampiona, a suprotstavićemo se ekipi koja ima šest sjajnih bekova, koji mogu da igraju u bilo kojoj evropskoj ekipi. Viborg je u prednosti uoči meča, ali naša želja je da nadomjestimo početne minuse, „izginemo” na terenu i ispoštujemo ono što smo radili protekle sedmice", kaže Adžić.

Neće, naravno, biti lako, jer trostruki prvak Evrope mora da se iskupi za poraz na gostovanju Tiringeru (34:30).

Možda baš to bude olakšavajuća okolnost za Budućnost, koja bi se trijumfom osamila na čelu, jer je Zvezda juče u Čehovu lako nadvisila šampiona Njemačke (31:24).

"Viborg mora da ostvari pobjedu ako želi da ostane u igri za prolaz u drugu fazu. Mi, sa druge strane, nemamo pritisak, jer smo najmlađi tim u Ligi šampiona. To, ipak, ne znači da nećemo pokušati da nadvisimo sebe i da dođemo do pobjede nad još jednim velikanom evropskog rukometa. Odbrana će i ovog puta biti presudna i vjerujem da uz izdanje koje smo u tom segmentu igre prikazali protiv Zvezde, možemo da napravimo novo iznenađenje", zaključio je Adžić.

Bonus video: