Knežević: Teren je glavno mjerilo

"Sigurna sam da će nas poslije utakmice sa Zvezdom gledati drugačije, prije svega spremati se za nas kao za ozbiljnu ekipu, jer sam sigurna da su nas mnogi potcijenili", kaže Knežević
85 pregleda 3 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.10.2012. 11:48h

Pobjeda protiv ruske Zvezde bila je mnogo lakša od očekivanog. Iako su u taboru Budućnosti isticali da su Ruskinje favorit u tom duelu, na terenu je izgledalo sasvim drugačije. Konačnih osam razlike (29:21) još je i dobar rezultat za gošće, jer su izabranice Dragana Adžića dominirale od početka do kraja, u jednom trenutku imale i 11 razlike (25:14)...

"Zvezda jeste bila favorit, jer ima dosta dobru ekipu. Ali nijesmo im dozvolile da ulogu favorita opravdaju i na terenu. Dosta smo se spremale za njih i od samog starta smo im pokazale ko je gazda na terenu. Kako je utakmica odmicala, igrale smo sve bolje. Očekivale smo pobjedu, ali smo mislile da će nam protivnik pružiti malo veći otpor. One, ipak, nisu umjele da se snađu na našu agresivnu i dobru igru u odbrani, a mi smo dobro igrale i u napadu", kaže za “Vijesti” Milena Knežević.

Bek Budućnosti ističe da je ekipa, koja je ljetos pretrpjela velike promjene u odnosu na šampionski sastav, dosta dobro uspjela da se uigra, i poslala poruku:

"Sigurna sam da će nas ekipe poslije ove utakmice gledati drugačije, prije svega spremati se za nas kao za ozbiljnu ekipu, jer sam sigurna da su nas mnogi potcijenili", ističe Kneževićeva.

Milena je sa 11 golova bila ne samo prva figura pobjede protiv Zvezde, već je bila najefikasnija u kompletnom prvom kolu Lige šampiona, i trenutno vodi ispred, recimo, desnog beka Olkima i crnogorske reprezentacije Katarine Bulatović, njene bivše saigračice iz Budućnosti, koja je na premijeri postigla 10 golova.

"Iskreno nisam očekivala takav učinak, ali se utakmica tako otvorila. Stvarale su se šanse za mene i ja sam ih dosta dobro iskoristila. Na sljedećoj utakmici će, možda, biti neka druga u prvom planu. Sve zavisi od protivnika kakvu će odbranu igrati".

Veliki golgeterski učinak, inače, nije neuobičajen za Milenu Knežević, koja je u mlađim kategorijama uvijek bila prvi strijelac ekipe. Podsjećanja radi, između ostalog u dresu reprezentacije je bila prvi strijelac kadetskog Evropskog prvenstva u Slovačkoj 2007. godine, te treći strijelac juniorskog Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji 2010. kada je Crna Gora osvojila bronzu. Odlaskom Katarine Bulatović i završetkom akrijere Bojane Popović, Milena je, očigledno, dobila više slobode u napadu.

"Sigurno je da će moj i Anđelin (Bulatović) zadatak, i ostalih igračica koje su bile tu prošle sezone biti drugačiji u ovom sezoni. Sad smo mi te koje nose najveći teret u napadu, dok smo prošle godine više bile bazirane na odbranu. Otišla su nam dva najbolja šutera Lige šampiona i probaćemo to da nadoknadimo na neki drugi način".

Bez teške povrede Elene Gjorgijevske protiv Zvezde (u petom minutu polomila kost na skočnog zglobu) i još uvijek neoporavljene Dragane Cvijić, put Budućnosti do jednog od prva dva mjesta u grupi koja vode u Glavnu rundu biće otežan.

"Biće nam sigurno teško, jer nam je svaki igrač bitan i najbolje funkcionisemo kad smo sve zdrave. Nije nam svejedno što smo ostale bez Gjorgijevske, ali smo uspjele nekako da to prebrodimo i Živković je dosta dobro odigrala u ublažila nam taj nedostak. Želimo prolazak u drugu rundu i onda ćemo biti bolje za Cvijićku i Gjorgijevsku koja će se do tada sigurno oporaviti".

Budućnost u nedjelju gostuje Viborgu, nekadašnjem trostrukom prvaku Evrope, koji je na premijeri u Njemačkoj poražen od Tiringera (34:30).

"Nije me uopšte iznenadio taj rezultat, očekivala sam da će Tiringer pobijediti, jer ima odličnu ekipu i dosta nezgodno igra, pogotovo kući imaju veliku energiju. Očekuje nas teška utakmica u Danskoj, jer Viborg ima dobru ekipu. Svi naši rivali u grupi su na papiru jači od nas. Mi ne bježimo od te činjenice, ali za nas je teren glavno mijerilo. Ono što nas najviše krasi je borbenost i dobra igra u odbrani. Daćemo sve od sebe, kao što se i uvijek trudimo, a poslije utakmice ćemo vidjeti da li smo u tome uspjeli", istakla je Milena Knežević.

Zaslužile smo veću podršku publike

Iako su protiv Zvezde igrale prvu utakmicu kao aktuelni prvak Evrope, rukometašice Budućnosti, i pored slobodnog ulaza, nijesu imale podršku pune dvorane (bilo je prisutno tek nešto više od 2.500 gledalaca).

"Iskreno smo se nadale da će publika doći u većem broju, zbog svih rezultata koje smo napravile u prethodnom periodu. Mislim da smo to zaslužile", kaže Milena.

Bonus video: