"Lavice" u grupi sa Francuskom, Rusijom i Slovenijom

75 pregleda 2 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Nikola Zindović
Rukometašice Crne Gore, Foto: Nikola Zindović
Ažurirano: 12.06.2018. 10:49h

Žrijeb za Evropsko prvenstvo nije se posrećio rukometašicama Crne Gore, koje će igrati u grupi B sa aktuelnim svjetskim prvakom i domaćinom, Francuskom, olimpijskim šampionom Rusijom i Slovenijom!

„Lavice” su teško mogle gore da prođu. U prvom šeširu su bile Danska i Mađarska, koje su znatno poželjniji rivali od Francuske i Norveške, baš kao što je iz trećeg tim Pera Johansona mogao da izvuče mnogo lakše rivale - Švedsku i Njemačku.

I u četvrtom šeširu je bilo gorih selekcija od Slovenije (Poljska i Hrvatska, možda i Srbija), ali u svemu ima jedna dobra stvar - Crna Gora će se u glavnoj fazi ukrstiti sa timovima iz grupe A, u kojoj su Danska, Srbija, Švedska i Poljska. Sve njih može da pobijedi i stigne do polufinala. Naravno, pod uslovom da prenese bar neki bod iz prve faze...

Tim koji je na prethodnom Svjetskom prvenstvu stigao do četvrtfinala, prvi meč u Nansiju će igrati u petak, 30. novembra, u 21 čas sa Slovenijom, dva dana kasnije rival je Rusija (18 sati), a grupnu fazu zatvara sa domaćinom 4. decembra (21).

Ukoliko budu među prve tri selekcije, u šta niko ne sumnja, „lavice” bi se preselile u 700 kilometara udaljeni Nant, gdje bi igrale mečeve glavne faze.

Završni vikend je u pariskoj „Akorhotels areni”, koja je mnogo poznatija po svom pravom imenu „Bersi”.

Šampionat u Francuskoj počinje 29. novembra klasikom Francuska - Rusija, a završava se finalem 16. decembra u 18 časova.

Crna Gora je na prethodnom šampionatu Evrope, prije dvije godine, eliminisana u grupnoj fazi, sa skorom od jedne pobjede i dva poraza.

Jedini trijumf ostvarila je protiv Češke, dok je poražena od Danske i Mađarske.

Crnogorske rukometašice do prvenstva u Francuskoj došle su sa maksimalnim učinkom u grupi sa Poljskom, Slovačkom i Italijom.

Bonus video: