Kastratović: Situacija u reprezentaciji trenutno nije zavidna

"Nadam se naredni period popraviti sliku ukupnog zdrastvenog stanja i takmičarsku formu igrača koji će igrati protiv Njemačke i Češke", rekao je Kastratović
1 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Savo Prelević
Zoran Kastratović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.10.2012. 16:05h

Muška seniorska rukometna reprezentacija Crne Gore pripreme za Svjetsko prvenstvo (SP) u Španiji počeće okupljanjem 29. oktobra u Baru, kazao je selektor Zoran Kastratović.

On je naglasio da će tada ujedno početi i pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine.

"Okupićemo se i trenirati u Baru do 1. novembra kada ćemo otvoriti kvalifikacije duelom sa Njemačkom u Manhajmu. Kvalifikacije ćemo nastaviti tri dana kasnije u Baru kada nam u goste dolazi Češka. U našoj grupi je još Izrael", kazao je Kastratović agenciji MINA.

On je rekao da će pripreme za SP u Španiji biti nastavljene 26. decembra u Budvi.

"Krajem godine, 28. i 29. decembra, odigraćemo dva meča sa Ukrajinom. Pripreme ćemo nastaviti učešćem na turniru u Danskoj, koji je na programu od 4. do 6. januara. Rivali će nam biti, osim domaćina, još Slovenija i Tunis", rekao je Kastratović.

On je podsjetio da Crnu Goru na startu šampionata u Španiji, 12. januara očekuje duel sa Argentinom.

Kastratović je istakao da trenutna forma crnogorskih reprezentativaca nije na zavidnom nivou.

"Forma reprezentativaca, bez razlike da li se radi o igračima koji nastupaju u evropskim klubovima ili domaćem šampionatu čiji početak još nije stupio na snagu, nije na nekom zavidnom nivou. Sa žaljenjem mogu da konstatujem da je seniorski sastav u nezavidnoj situaciji jer jedan dio naših igrača nije našao klubove na vrijeme, a drugi je ophrvan povredama i u fazi je rehabilitacije", kazao je Kastratović.

Crnogorski selektor naglasio je da je situacija jako kompleksna, navodeći da kada bi sjutra trebalo da igraju utakmicu ne bi mnogao da okupi deset igrača spremnih za nastup u državnom timu.

"Nadam se naredni period popraviti sliku ukupnog zdrastvenog stanja i takmičarsku formu igrača koji će igrati protiv Njemačke i Češke", rekao je Kastratović.

On je ponovio da će u konkurenciji biti i igrači koji su iz različitih razloga propustili baraž mečeve sa Švedskom.

Selektor je, komentarišući eventualno angažovanje igrača iz okruženja, kazao da još nema ništa konkretno.

“Što se tiče igrača koji su trebali da pomognu crnogorskoj selekciji tu je status kvo. Nijesmo ništa definisali i najvjerovatnije ćemo u dalje angažmane seniora igrati sa igračima iz domaćeg prvenstva i inostranih klubova koji su do sada bili dio reprezentacije", rekao je Kastratović.

On je, odgovarajući na pitanje kolike su šanse da se u reprezentaciju vrati i golman Goran Stojanović, kazao da računa na sve igrače na koje »crnogorska reprezentacija može da računa".

"Pitanje je samo njihoviih ambicija, zdrastvenog stanja, ali i želje i volje hoće li nastupati za crnogorsku selekciju. Stojanovića sam gledao protiv Flensburga i u tom meču pokazao je visok nivo glase. To je golman koji bi nama značio mnogo", zaključio je Kastratović.

Bonus video: