Adžić: Zvezda favorit

"Uradićemo sve da osvojimo dva velika boda na početku Lige šampiona", kazao je Adžić na konferenciji za novinare
4 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.10.2012. 12:22h

Pet mjeseci nakon istorijske pobjede nad Đerom i ispunjenje decenijskog sna, prvak Evrope je na novom početku.

Podmlađeni tim Budućnosti kreće u novu odiseju, sa mnogo manjim ambicijama, makar u prvoj sezoni, alli i velikom željom da pokaže da u budućnosti može da dostigne zlatnu generaciju podgoričkog rukometa.

Na prvom pravom ispitu, rival je iz velike Rusije. Zvezda iz Zvenigoroda, koja je prošle sezone bila tek 4. u nacionalnom šampionatu i stala u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova, u Ligu šampiona je ušla kroz vajld-kard kvalifikacioni turnir, na kojem je savladala Isi Pariz i Lajpcig.

Zdravko Zovko, kojem asisitira čuveni hrvatski golman Vlado Šola, doveo je nekoliko sjajnih pojačanja - izuzetnu golmanku Mariju Sidorovu, Francuskinju Aleksandru Lakraber, Brazilku Da Silvu, Bjeloruskinju Anastasiju Lobač, Makedonku Juliju Nikolić (eks Portjanko)...

"Zvezda je izuzetna ekipa, sastavljena od pet internacionalki, najboljih ruskih rukometašica, koje predvodi stručnjak iz Hrvatske. Favorit je po iskustvu i ostvarenim rezultatima tih igračica. To, međutim, ne znači da ćemo im dati da igraju onako kako im odgovara. Uradićemo sve da osvojimo dva ogromna boda na početku Lige šampiona", rekao je Dragan Adžić na današnjoj konferenciji za medije.

Trener „plavih” napominje da njegov kolega ima veliki izbor igračica.

"Djevojke sa klupe imaju izuzetan kvalitet, jedna od njih je i Ljudmila Postnova. Bila je prije nekoliko godina najbolja igračica Svjetskog prvenstva i najbolji bek na Golden ligi EHF nedjelje, a rezerva je. To samo govori o kakvom se kvalitetu ekipe radi".

I pored činjenice da se Zvezdi prepušta uloga favorita, u Budućnosti su svjesni da bi pobjedom napravili veliki korak ka cilju - ulasku u glavnu rundu Lige šampiona.

"Ova generacija bi nemjerljivo dobila kada bi odigrala još šest utakmica u Ligi šampiona na proljeće. Jedan meč u ovom takmičenju donosi neprocjenjivo iskustvo, koje ne može da se nadomjesti bilo čim drugim. A kroz tih šest utakmica na proljeće bismo vidjeli o kakvom se potencijalu radi i da onda znamo šta da radimo pred narednu sezonu", zaključio je Adžić.

Klara Voltering je poručila da su sve srećne što počinje Liga šampiona, jer su naporno radile zbog nje.

"Sjećam se prošle sezone i svih onih lijepih emocija. Želimo da igramo sa istom energijom i borićemo se za svaku loptu i u odbrani i napadu. Nadam se da će dvorana biti puna, jer navijači mogu mnogo da nam pomognu, a mi ćemo sve uraditi da ostvarimo pobjedu. Uzbuđena sam kao i nervozna i pred početak prošle sezone, jer sinoć nisam mogla da spavam, baš kao ni prije godinu", naglasila je Voltering.

Misterija zvana Bojana

Oprostila se od rukometa 11. avgusta u finalu Olimpijskih igara, a sjutra veče će obući svoj čuveni dres sa brojem 17.

U pitanju je, naravno, Bojana Popović, koja je, kako su iz kluba govorili, „za slučaj da se predomisli prijavljena za Ligu šampiona” (isti slučaj je i za Evropsko prvenstvo).

Rukometna legenda, koja je nedavno postavljena za sportsku direktoricu kluba, nalazi se na spisku 16 rukometašica Budućnosti za meč sa Zvezdom, ali ne bi trebalo da igra jer od Londona ne trenira.

Adžić je, međutim, na današnjoj konferenciji za novinare bio misteriozan.

"Bojana je na spisku, biće na klupi - rekao je Adžić, koji je na pitanje da li treba da pomogne njemu ili saigračicama odgovorio:

"Svima nama. Samo Bojanino prisustvo puno znači svima, jer je njena harizma izuzetna. Bogu hvala da je tu", dodao je Adžić.

Popovićeva je na nekoliko prethodnih treninga davala savjete nasljednicama na poziciji lijevog beka, Mileni Knežević i Klodin Mendi, ali nije ni uzela loptu u ruke. Ko zna, možda i hoće...

Meč počinje u 20 časova, ulaz je, kao i uvijek, slobodan.

Bonus video: