Pobjeda sve otvara

"Znamo da će nam biti veoma teško, jer imamo mlad, ali i veoma dobar tim. Ukoliko budemo igrale kako možemo, rezultati će doći", rekla je za „Vijesti” Francuskinja Klodin Mendi
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.10.2012. 14:35h

Nedavno je na novom početku bila rukometna reprezentacija Crne Gore, večeras će svoj pravi debi, u takmičenju koje je jedino bitno - Ligi šampiona, imati i novi tim Budućnosti.

Ekipe koja je 13. maja napravila najveći uspjeh u istoriji crnogorskog klupskog rukometa i osvojila Ligu šampiona, praktično više nema. Bojana Popović je sa terena prešla na funkciju sportske direktorice, u zasluženoj penziji je i Maja Savić, a više dres najtrofejnijeg crnogorskog kluba ne nose Katarina Bulatović, Ana Đokić, Sonja Barjaktarović, Ana Radović, Dijana Jovetić...

Budućnost je napravila novu, veoma mladu ekipu, u kojoj je 29-godišnja Klara Voltering starija gotovo četiri ljeta od one koja joj je po godinama najbliža, Anđele Bulatović. A na otvaranje nove sezone, tačno pet mjeseci nakon pobjede za sva vremena nad Đerom, u „Moraču” stiže veoma iskusan rival - Zvezda iz Zvenigoroda.

Ruski tim je veoma jak, što je dokazao na vajld-kard kvalifikacionom turniru, kada je lako savladao Lajpcig i domaćina Isi Pariz. Ipak, ekipa Dragana Adžića ne odustaje od prvog trijumfa...

"Ako bude moguće da sve utakmice u grupi dobijemo, to ćemo pokušati i da uradimo. Znamo, međutim, da će nam biti veoma teško, jer imamo mlad, ali i veoma dobar tim. Ukoliko budemo igrale kako možemo, rezultati će doći", rekla je za „Vijesti” Klodin Mendi, koja bi sa Milenom Knežević trebalo da pokriva poziciju lijevog beka.

Pobjeda na startu mnogo bi značila novoj ekipi.

"Zvezda je veoma dobra ekipa, što je pokazala i na kvalifikacionom turniru. Pokušaće da pobijedi na svim utakmicama, da osvoji prvo mjesto u grupi. Svjesne smo, ipak, da nam je ovo prvi meč kući, bilo bi veoma važno da krenemo pobjedom".

Francuska reprezentativka, koja je na sinoćnjem treningu sa velikom pažnjom upijala svaki savjet Bojane Popović, lani je sa Mecom igrala u „Morači”. Taj meč joj je ostao u pamćenju...

"Navijači su bili protiv mene i moje tadašnje ekpe, ali su bili odlični. Nadam se da će takvo navijanje biti i ovog puta, da će tribine opet biti pune i da će atmosfera biti prava", zaključila je Mendi.

U najjačoj bekovskoj liniji debitovaće i Elena Gjorgijevska. Makedonska reprezentativka je i prošle sezone bila u ekipi, ali je bila rezerva Katarini Bulatović. Sada je čekaju znatno veća zaduženja...

"Biće mi jako teško, jer ću prvi put imati „punu” minutažu. Nadam se da ću biti 100 odsto prisutna na terenu, da ću igrati kako bi trebalo i da ćemo sve zajedno pomoći ekipi da ostvari željene rezultate. Znam da mijenjam Kaću, ali daću sve od sebe i nadam se da neće biti nikakvih problema", kaže jedna od mnogih igračica Budućnosti rođena 1990. godine.

Ako dobijemo Zvezdu, možemo i sve ostale

Iako je po kladionicama Budućnost favorit u sjutrašnjem meču, u podgoričkom taboru tu ulogu prepuštaju timu Zdravka Zovka. Niko, međutim, ne pomišlja na predaju.

"Prva utakmica je mnogo bitna za nas, jer smo mlada ekipa. Zvezda je iskusna, ima dobre igračice i mislim da je favorit broj jedan u našoj grupi. To, ipak, ne znači ništa. Dobro smo se spremale i daćemo sve od sebe da dobijemo u subotu. Pobjeda bi nam puno značila, jer ako dobijemo Zvezdu, možemo da pobijedimo svakog u našoj grupi", kaže Gjorgijevska.

Meč u dvorani „Morača” počinje večeras u 20 časova. Ulaz je, kao i svih prethodnih godina, besplatan.

Bonus video: