Da se izmjere sa jačima od sebe

"Kada preko puta sebe vidiš igrače kao što su Kim Anderson, naravno da svako od nas želi da pruži maksimum da vidi gdje je, na kom je nivou", rekao je za “Vijesti” bek Stevan Vujović
64 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Vujović, Foto: Zoran Đurić
Stevan Vujović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.10.2012. 12:02h

Odlukom da se sa Kif Koldingom oba meča odigraju u gostima, vodeći računa o razlici u kvalitetu, ali prije svega o ne maloj uštedi finansijskih sredstava (sve im je plaćemo za ovaj dvomeč, od puta do smještaja), uprava Lovćena je Cetinju, svojim navijačima i rukometnoj javnosti uskratila priliku da još jednom vidi evropske mečeve.

Posljednji put, Cetinjani su na svom terenu igrali 14. novembra 2009. godine, kada su savladali francuski Tremble sa 27:24 (u revanšu izgubili 33:20).

Možda je ovo bila prava prilika za povratak evropskog rukometa u crnogorsku prijestonicu, jer bi publika molga da vidi odličnu ekipu, sa imenima poput Kima Andersona, Larsa Kristijansena, Lase Boesena, Kaspera Hvita, Venija Loserta i ostalih.

S obzirom na to ovo nije neuobičajen potez za većinu crnogorskih klubova (doduše, još četiri su takva slučaja u drugom kolu ovog Kupa), s pravom se postavlja pitanje čemu svrha osvajanja titula, trofeja, izlaska na evropsku scenu, kad se, uglavnom, to svodi na „duplu gostovanje“. Ali, to je za neku drugu priču, dublju analizu...

Ako domaćin bude raspoložen za igru i ne bude imao „milosti“, Cetinjanima prijeti sličan brodolom kao što je bio slučaj sa Mojkovcem u prvom kolu istog takmičenja, na Islandu, kada je crnogorski vicešampion, koji je, takođe, odlučio da oba meča igra u gostima, poražen od Haukara 32:12!

"Idemo da igramo rukomet, da se pokažemo u što boljem svijetlu. Znamo da je domaćin apsolutni favorit, znamo da smo pristali da igramo tamo oba meča isključivo zbog finansija, ali to ne mora da znači da tamo idemo turistički, naprotiv. Daćemo sve od sebe da odigramo dobro, posebno zonu 3-2-1 u odbrani, jer samo takvom odbranom možemo da igramo protiv njih, koji većina nijesu imali priliku da napadaju duboku zonsku formaciju".

"U napadu moramo strpljivo na njihovu 6-0 zonu, moramo biti brzi u povratku nakon napada, na čemu u posljednjem periodu puno radimo, jer su oni, kao i svaka druga skandinavska ekipa, jako opasni iz kontri. Znamo njihov kvalitet, ali ćemo igrati bez respekta, momci nemaju nikakav pritisak, tako da možemo samo da odigramo dvije dobre utakmice", kaže za „Vijesti“ trener Pero Milošević.

Cetinjani su juče rano ujutro preko Podgorice i Beograda otputovali za Kopenhagen, gdje su stigli sinoć i zbog toga je već bilo odlučeno da neće trenirati noć prije prve utakmice. Treniraće danas od 10 do 11 sati.

"Nijesmo se nešto posebno taktički spremali za njih, mi ćemo igrati svoju igru, kao i do sada, a vidjećemo u kakvoj su oni formi i u kakvom će sastavu nastupiti. Ali, ne možemo da kažemo da ćemo ih dobiti, jer to je razlika u klasi. U svakom slučaju, protivnik je inspirativan za nadigravanje. Jer, kada preko puta sebe vidiš igrače kao što su Kim Anderson, naravno da svako od nas želi da pruži maksimum da vidi gdje je, na kom je nivou", rekao je za “Vijesti” reprezentativni bek Stevan Vujović, koji je tek prije nekoliko dana počeo da trenira punom snagom nakon povrede palca desne šake u Ljubuškom.

Cetinjani pamte dva poraza od Koldinga

Lovćen je sa Koldingom igrao prije skoro 11 godina, i to u grupnoj fazi Lige šampiona. U prvom meču odigranom 11. novembra 2001. godine, Kolding je slavio 20:18 (9:7), dok su Danci na Cetinju, 8. decembra iste godine, bili ubjedljiviji sa 28:23 (13:13).

Iz tog perioda, u Lovćenu je danas jedino trener Pero Milošević. Cetinjani su tada u grupi završili takmičenje kao posljednji u konkurenciji još i španskog Portland San Antonija i portugalskog Sportinga, dok je Kolding bio prvi u grupi i stigao do polufinala LŠ, gdje ga je zaustavio njemački Magdeburg, koji je te godine i bio prvak Evrope, a u čijim redovima je igrao i Nenad Peruničić.

Večerašnji meč igra se od 19.30 časovu Glostrupu, predgrađu Kopenhagena, dok je drugi meč na programu sjutra od 15 časova u Vordinborgu, gradiću od oko 12 hiljada stanovnika udaljenom oko 100 kilometara od glavnog grada Danske.

Bonus video: