Rakčević bolji od Melića

Pivot crnogorske reprezentacije Mladen Rakčević je i u ovom meču potvrdio da je teška povreda prošlost, postigavši tri gola, koliko je postigao i Fahrudin Melić
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2012. 00:04h

Poraz od Neksea u SEHA ligi, u Skoplju, očigledno je bio samo dan slabosti ili, pak, meč mez prevelike energije – Metalurg je u Ligi šampiona pokazao pravo lice, savladavši u subotu veče na svom terenu slovenačko Gorenje 30:23 (13:6), u meču drugog kola grupe C.

Metalurgu je to druga pobjeda, nakon one u Francuskoj protiv Šamberija, dok je Gorenje doživjelo prvi poraz, nakon startne pobjede protiv Sankt Peterburga.

Prvak Makedonije je, praktično, sve riješio na poluvremenu, dozvolivši gostima da postignu svega šest golova u prvom poluvremenu, a meč je definitivno prelomio na 18:10, pošto Slovenci nijesu uspjeli da priđu na razliku manju od pet golova (20:25).

Pivot crnogorske reprezentacije Mladen Rakčević je i u ovom meču potvrdio da je teška povreda prošlost, postigavši tri gola, koliko je sa druge strane, takođe, postigao Fahrudin Melić, desno krilo naše selekcije.

U Metalurgu su najefikasniji bili Georgijevski i Manaskov sa sedam golova, dok je golman, Mojkovčanin Darko Stanić upisao 18 odbrana.

Sa druge strane istakli su se Bezjak sa osam i Dolenec sa sedam golova.

U ovoj grupi maksimalan učinak ima i poljski Vive Kielce, zahvaljujući pobjedi u gostima protiv Sankt Peterburga (31:21).

Do boda u ovom kolu, u duelu sa Zagrebom (27:27), stigao je Dinamo Minsk u kojem igraju naši reprezentativci Vasko Ševaljević i Rade Mijatović. Ševaljević je sa šest golova bio drugi strijelac ekipe, pošto je Atman imao gol više, dok je na drugoj strani Valčić bio najefikasniji sa šest golova.

Rezultati

Grupa A

Hamburg – Čehovski medvjedi 27:27

Nedjelja

Monpelje – Ademar Leon (19)

Partizan – Flensburg (19)

Grupa B

Konstanca – Vesprem 27:37

Celje – Atletiko Madrid 22:28

Nedjelja

Kil – Savehof (16.45)

Grupa C

Metalurg – Gorenje 30:23

Sankt Peterburg – Vive Kielce 21:31

Nedjelja

Silkeborg – Šamberi (17)

Grupa D

Dinamo Minsk – Zagreb 27:27

Barselona – Berlin 34:23

Pik Seged – Kadeten 30:29

Bonus video: