Umalo sukob bivših crnogorskih selektora

Bilo je oštrih riječi između trećeg i prvog selektora Crne Gore, jedan drugome su se unijeli u lice, i u jednom trenutku je izgledalo da može doći i do fizičkog sukoba
0 komentar(a)
Kasim Kamenica i Pero Milošević, Foto: Zoran Đurić
Kasim Kamenica i Pero Milošević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.10.2012. 23:38h

Sedmerac koji su za goste, devet sekundi prije kraja meča između Lovćena i Neksea (Cetinjani slavili 28:27), dosudili sinoć loši makedonski arbitri Mitrevski i Todorovski, podgrijao je atmosferu na Cetinju i podigao tenzije do tačke usijanja.

Osim zbog penala, Cetinjani su protestovali i zbog vremena koje je ostalo do kraja meča, pa su tražili od delegata, takođe Makedonca Majrana Načevskog, da vrati semafor na više od tri sekunde, koliko je stajalo na semaforu u trenutku kada je zaustavljeno vrijeme.

Tada je došlo do verbalnog sukoba između trenera Neksea Kasima Kamenice, bivšeg selektora Crne Gore, i mjerioca vremena, u čiju zaštitu je stao sportski direktor Lovćena Željko Petričević.

U raspravu sa Kamenicom se uključio i trener Cetinjana Pero Milošević. Bilo je oštrih riječi između prvog i trećeg selektora Crne Gore, jedan drugome su se unijeli u lice, i u jednom trenutku je izgledalo da može doći i do fizičkog sukoba. Ipak, dva trenera su razdvojena, nakon čega je Kamenica dobio dva minuta kazne...

Kamenica nakon meča nije bio raspoložen za davanje izjava, vidno iznerviran sudijskim parom i delegatom.

"Iste sudije su nas ovdje pokrale i prošle godine, a delegat dođe da mi traži karton za tajm-aut. Ja ga pitam zašto, on kaže da je treći, a nisam ga iskoristio. Kaže, rekao mu je mjerilac vremena. J.... ti sport i ko ga izmisli", grmio je Kamenica u tunelu.

Ni trener Lovćena Pero Milošević nije bio zadovoljan suđenjem, jasno je to pokazivao tokom meča. Milošević je dodao da je njegova ekipa u finišu imala sreće, kao što nije imala sreće u finišu meča sa Borcem, u prošlom kolu, u kojem su Banjalučani do izjednačenja došli četiri sekunde prije kraja.

"Ali smo mi sreću zaslužili na ovoj utakmici, pravoj muškoj. Malo smo ubrzali posljednji napad, Jovetić je ostao sam ispred golmana, šutnuo, ali nije dao gol za dva razlike. Da jeste, ne bismo došli u ovakvu situaciju. Mislim da smo zasluženo dobili, da smo igrali odličnu odbranu", rekao je Milošević.

Strateg Cetinjana kaže da je "bilo i nekoliko stvari koje mi se nisu dopale".

"Napravili smo neke greške, kojima smo dozvolili izuzetno jakom i snažnom protivniku, sa dobrom kontrom i brzim centrom, da nas ugrozi. Zadovoljan sam kako su se momci borili, a i dobro su igrali. Šteta je što smo rivalu dozvolili da na kraju ima šansu da izjednači, ali sam vjerovao da će Daskaloski odbraniti penal", zaključio je Milošević.

Bonus video: