Crna Gora ubjedljiva protiv Makedonije

Najbolja u našoj selekciji bila je golmanka Marina Vukčević sa ukupno čak 20 odbrana, od čega 11 u prvom poluvremenu, i četiri asistencije u kontri crnogorskog tima
67 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2012. 12:55h

Nakon jučerašnjeg remija (30:30), uslovljenog promjenama u drugom poluvremenu, u kojem je selektor Dragan Adžić u igru uveo i najmlađe igračice, crnogorske rukometašice su danas pokazale snagu Makedoniji – olimpijski vicešampion je u Ohridu, u drugom prijateljskom meču u okviru “EHF nedjelje”, ubjedljivo porazio domaću selekciju 28:20 (15:8).

Makedonija je bolje počela, povela je 5:2 nakon desetak minuta igre, ali su crnogorske rukometašice onda preuzele stvari u svoje ruke i sjajnom serijom od 9:0 povele 11:5, i tu prednost uvećale za gol do odmora.

Makedonke su nakon 10 minuta nastavka uspjele da se približe na zaostatak od četiri gola (15:11), ali je naša selekcija ponovo dodala gas i ponovo se odlijepila na 19:12, pa do kraja meča se nije postavljalo pitanje pobjednika.

Najbolja u našoj selekciji bila je golmanka Marina Vukčević sa ukupno čak 20 odbrana, od čega 11 u prvom poluvremenu (odličnih 61 odsto procenat uspješnih odbrana u prvih 30 minuta), i četiri asistencije u kontri crnogorskog tima.

Golgeterski veoma raspoložena je bila Jovanka Radičević sa sedam golova. Bivša kadetkinja Jelena Despotović i Majda Mehmedović su dodale po pet, a Biljana Pavićević četiri gola.

Pobjeda još više dobija na značaju ako se zna da danas u igru nijesu ulazile najiskusnije – Sonja Barjaktarović, Marija Jovanović, Anđela Bulatović i Ana Đokić.

Podsjećanja radi, Crna Gora je dvomeč sa Makedonijom odigrala bez Katarine Bulatović i Milene Knežević, koje su zbog povreda propustile ovu akciju, a u odnosu na Igre u Londonu u reprezentaciji više nema Bojane Popović i Maje Savić, koje su završile karijeru, dok se Ana Radović oprostila od dresa reprezentacije, nezadovoljna statusom u ekipi.

Crnogorskoj selekciji dueli sa Makedonijom u okviru su priprema za Evropsko prvenstvo, koje će u decembru biti odigrano u Srbiji.

Makedonija – Crna Gora 20:28 (8:15)

Ohrid – Dvorana: „Biljanini izvori“. Gledalaca: oko 1.500. Sudije: Mitrevski i Todorovski (Makedonija). Sedmerci: Makedonija 2 (0), Crna Gora 4 (4). Isključenja: Makedonija 8 minuta, Crna Gora 4 minuta.

Makedonija: Mečevska 4, Mrkić, Crvenkoska, Despodovska 1, Bajramovska 1, Mladenovska, D. Gjorgijevska, Zafirova, Andrejeva, Pecevska, Gjorgijevska 2, Sazdovska 6, Steriova 5, Mitrova 1, Grozdanovska, Serafimovska, Atanasoska, Naumoska.

Crna Gora: M. Vukčević (18 odbrana i dva sedmerca), Barjaktarović, Perović (tri odbrane), Miljanić, Mehmedović 5, Lazović 1, S. Vukčević 1, Tošković 3, Klikovac 1, Nikčević 1, Pavićević 4, Radičević 7, Đokić, Jovanović, Bulatović, Despotović 5.

Galerija

Bonus video: