Pejović: Bolje funkcionišemo protiv favorita

Lovćen je prošle sezone savladao Nekse na svom terenu 24:22, nakon preokreta u nastavku. U Našicama je bilo ubjedljivih 32:21 za domaćina
0 komentar(a)
Andrija Pejović, Foto: Boris Pejović
Andrija Pejović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.10.2012. 10:15h

Jednog su favorita srušili (slovački Tatran), protiv Borca su u Banjaluci prokockali pobjedu, pošto su primili gol četiri sekunde prije kraja (28:28), a da li će nastaviti pozitivan niz i u trećoj uzastopnoj utakmici, znaće se nakon današnjeg duela na Cetinju sa hrvatskim Nekseom.

Izabranici Pera Miloševića su u protekla dva meča nagovijestili izlazak iz krize u koju su bili upali na startu sezone, kada su bili upisali tri uzastopna poraza (dva u kvalifikacijama za Ligi šampiona, i jedan na startu SEHA lige, od Izviđača u gostima).

"Borbena gotovost je sasvim dobra. Sigurno je da se od nas može očekivati da ćemo se boriti. Ulogu favorita prepuštamo Nekseu, ali obećavamo da ćemo dati sve od sebe. Nekako bolje funkcionišemo u duelima sa ekipama koje su favoriti protiv nas, u prednosti u svim segmentima, počev od igračkog kadra do organizacije kluba. Očekujemo dobru utakmicu i nadamo se i dobroj atmosferi u dvorani", rekao je za “Vijesti” pivot Cetinjana Andrija Pejović, uz napomenu da je nekoliko dana većina igrača, uključujući i njega, imala problema sa stomačnim virusom, ali da je situacija sada u redu.

Lovćen je prošle sezone savladao Nekse na svom terenu 24:22, nakon preokreta u nastavku. U Našicama je bilo ubjedljivih 32:21 za domaćina.

Nekse, koji je prošle sezone bio peti, ispred Lovćena, međutim, ove sezone je silovito krenuo, sa sve tri pobjede u prva tri kola, i to sve u gostima, protiv Borca, Sloge i prije dva dana u Skoplju protiv favorizovanog Metalurga.

"Biće teška utakmica, mi ćemo zapeti, pa šta bude. Nekse je jaka ekipa, pojačali su se u odnosu na prošlu sezonu, imaju dobru bekovsku liniju, krila takođe, kompletna su ekipa. realno jača od nas, i favoriti su, ali...Igramo na svom terenu, pa ćemo vidjeti. Da bi smo imali šansi moramo u odbrani odigrati kao protiv Tatrana, i da pokušamo da damo neke lake golove. Nadamo se i podršci sa tribina", kazao je “Vijestima” srednji bek Cetinjana, Bogdan Nikolić, koji je ljetos na Cetinje stigao iz Sutjeske.

Utakmica na Cetinju počinje u 18 časova.

Bonus video: