Prvi testovi za novu ekipu

"Ovo su nam prvi mečevi bez Bojane i Maje, vidjećemo kako će to funkcionisati. Nećemo biti uigrane, ali borićemo se", kaže Majda Mehmedović
1 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Beta AP
Majda Mehmedović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.10.2012. 11:13h

Aktuelni olimpijski vicešampion je na novom početku - bez penzionisanih legendi Bojane Popović i Maje Savić, razočarane Ane Radović i povrijeđenih Katarine Bulatović i Milene Knežević, rukometašice Crne Gore odigraće prve prijateljske utakmice nakon londonske epizode iz snova.

Protivnik je Makedonija, a mečevi se igraju večeras u 19 časova i sjutra u 12.30 u Ohridu.

"Lijepo je ponovo vidjeti djevojke sa kojima smo osvojile nešto najveće. Ovo je sad malo drugačija ekipa, ima dosta mladih koje nijesu do sada igrale. Lijepo je igrati za Crnu Goru, za reprezentaciju, pa i u ovom malo drugačijem sastavu", kaže Majda Mehmedović.

Nasljednica Maje Savić zna da će ove utakmice dobro doći Crnoj Gori.

"Ovo su nam prvi mečevi bez Bojane i Maje, vidjećemo kako će to funkcionisati. Bile smo dosta odvojene, igrale u svojim klubovima, tako da nećemo biti uigrane, ali borićemo se".

U kolektivnim sportovima uvijek se prave planovi za olimpijski ciklus. Crna Gora je prethodni završila gotovo perfektno, a želi da sličan uspjeh ponovi i u narednom, čija kruna su Igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Od svih izabranica Dragana Adžića, tada se rukometom neće baviti samo Ana Đokić.

"Bilo bi lijepo da ponovimo uspjeh iz Londona. Za četiri godine imamo vremena da se uigramo i da dobiju prostor neke igračice koje do sada nijesu imale prostora. I da, zašto da ne, da ponovimo rezultat iz Londona", napominje Mehmedovićeva, koja je uvjerena da će defanziva i dalje biti najvažniji segment igre ove ekipe.

"I dalje će nam glavni adut biti odbrana, kao i prošlih godina, zato što su i dalje u timu, uglavnom, igračice koje su bile glavne u tom elementu. Nećemo, dakle, mijenjati igru, samo ćemo je poboljšati".

Bonus video: