Remi Lovćena u Banja Luci, pobjeda izmakla za sedam sekundi

To je prvi remi Cetinjana u SEHA ligi, nakon poraza od Izviđača i pobjede protiv Tatrana.
74 pregleda 2 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.09.2012. 18:12h

Sedam sekundi dijelili su večeras Lovćen od pobjede u Banja Luci, druge uzastopne u ovogodišnjoj SEHA ligi – vođstvo koje je u posljednjem minutu donio Stevan Vujović, međutim, anulirao je Branislav Obradović nekoliko sekundi prije posljednjeg zvuka sirene. Lovćen je upisao prvi remi u ovom takmičenu, kao i Borac, koji, međutim, ima i dva poraza.

Izabranici Pera Miloševića su, tako, ispustili veliku šansu za sva tri boda (toliko se dobija za pobjedu u ovoj regionalnoj ligi), ali su, uz pobjedu protiv Slovačkog Tatrana, i pokazali da izlaze iz krize koju su imali na startu sezone, kada su doživjeli tri uzastopna poraza (dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jedan od Izviđača, na startu SEHA lige).

Lovćen je bez pobjede ostao na sličan način kao prošle godine, kada je imao četiri gola na poluvremenu i pao u posljednjih desetak minuta.

U prvom poluvremenu ovog duela, ekipe su se često smjenjivale u vođstvu, koje nije iznosilo više od dva gola razlike. Lovćen je posljednji put imao takvu prednost u 24. minutu (12:10), ali je onda stao, pa je Borac serijom 3:0 na odmor otišao sa minimalnom prednošću.

U prvih 30 minuta Lovćen je u igri držao odlični Igor Marković, koji je postigao sedam od 12 golova gostiju, od čega šest uzastopnih između 10. i 20. minuta.

Lovćen je već u 33. minutu vratio prednost (15:14, ponovo Marković), da bi serijom 6:1 (dva gola Jovetića, po jedan Markovića, Nikolića, Mirka Radovića i Grbovića) gosti u 44. minutu stekli prednost od pet golova (21:16), kada je trener domaćih Zoran Trninić zatražio minut odmora.

Činilo se da su tada prelomili meč, ali tako nijesu mislili Banjalučani koji su iz minuta topili prednost i u 55. minutu ponovo stigli do izjednačenja (25:25).

Dva puta Stevan Vujović i jednom Marković (promašio sedmerac u 53. minutu za kod 25:23) do kraja meča su donosili minimalnu prednost Cetinjanima, ali su domaći jednom preko Trivundže i dva puta preko Obradovića uspijevali da poravnaju rezultat…

"Nakon vođstva od pet razlike, svojim greškama i isključenjima smo dozvolili rivali da se primaknu. Na kraju smo bili blizu pobjede, ali smo nekoliko sekundi prije kraja nesrećno primili gol. Mislim da smo bolji od Borca, ali, smo se, možda, opustili na pet razlike i zbog toga na kraju izgubili dva boda", rekao je “Vijestima” Igor Marković.

Borac – Lovćen 28:28 (13:12)

Banja Luka – Dvorana: “Borik”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Jurinović i Mrvica (Hrvatska). Sedmerci: Borac 3 (2), Lovćen 7 (5). Isključenja: Borac 6, Lovćen 8 minuta.

Borac: Ljubišić (pet odbrana), Haseljić (jedna odbrana), Vranješ, Janković 5, Petrović, Građan 3, Hercegovac, Tešić, Crnogaća, Mikić 5, Mandić 2, Rađenović, Obradović 7, Delić 2, Trivundža 4, Ćelić.

Lovćen: Abramović, Daskalovski (12 odbrana i sedmerac), Lipovina, Jovetić 3, Popović, I. Radović, Marković 12, S. Vujović 2, Pejović 1, Drašković, Radović 2, L. Vujović, Perišić 2, Nikolić 2, Lasica 1, Grbović 3.

Bonus video: