Izabran novi UO, budžet manji 30 odsto, ubrzo o predsjedniku

„Ko će biti predsjednik, vidjeće se na prvoj sjednici UO, ja računam da će to biti već u ponedjeljak“, rekao je Bošković
73 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2012. 11:27h

Na današnjoj Skupštini Ženskog rukometnog kluba Budućnost izabran je novi Upravni odbor, budžet je u odnosu na prethodnu sezonu smanjen za oko30 odsto, a predsjednik UO biće izabran na prvoj sjednici UO, svakako prije starta Lige šampiona (14. oktobar), zaključci su koje je novinarima saopštio dosadašnji predsjednik UO Budućnosti predsjednik Predrag Bošković, kome je istekao mandat.

„Ko će biti predsjednik, vidjeće se na prvoj sjednici UO, ja računam da će to biti već u ponedjeljak“, rekao je Bošković, ne otkrivajući da li će biti kandidat za novog-starog predsjednika.

„To ćemo vidjeti, ima 13 kandidata“, dodao je Bošković.

U novom 13-članom UO su Predrag Bošković, Budimir Stanišić (Montefarm), Miodrag Ivanović (Galenika Crna Gora), Milovan Đuričković (Aerodromi), Radenko Purić (Lovćen osiguranje), Ljubo Stanaj (Rokšped), Dejan Krivec (Petrol), Vladimir Beratović, Miodrag Zeković (T-Mobile), Nikola Petrović, Miodrag Strugar, Raško Konjević i Petar Popović, muž Bojane Popović, nove sportske direktorice kluba.

Novi članovi su Popović, Purić, Beratović, Zeković, Krivec, Stanaj, Konjević, Đuričković i Petrović.

U odnosu na prethodni UO nema Rada Đuričkovića, Dragana Drobnjaka, Duška Perovića, Zorana Đukanovića, dok je Božidar Vuksanović podnio ostavku ranije, nekoliko mjeseci po imenovanju na novu funkciju.

Osim što je povećan broj članova UO sa devet na 13 članova, Bošković je naveo da je došlo do malih promjena Statuta kluba, "s obzirom na promjenu amblema", do promjene broja članova Skupštine, a i mini rukomet je postao "sastavni dio kluba".

"Novi UO bi u narednom periodu trebao da obezbijedi da ŽRK Budućnost funkcioniše na istim osnovama i princima kako je to bilo u prethodnom četvorogodišnjem periodu. Prije četiri godine smo definisali koji su ključni problemi u funcionisanju Budućnosti. Jedni od ključnih nedostataka bili su slabo domaće takmičenje i česte promjene trenera, što je bio nedostatak Budućnosti u odnosu na konkurenciju.Ta dva problema smo riješili, tako što smo sami bili inicijatori Regionalnog takmičenja, koje je dalo priliku da se forma održava tokom čitave sezone, a ne pravi samo za Ligu šampiona, što je svega par mjeseci. Obezbijedili smo i treneru kontinuitet, dvije godine i devet mjeseci imamo trenera koji je tu i koji će ostati i dalje", rekao je Bošković.

Bošković je istakao da je klub pokazao da boljim radom i boljom organizacijom može da nadoknadi nedostatak u budžetu u odnosu na ostale konkurente.

"To ćemo raditi i u narednom periodu, zato smo i Bojanu Popović doveli na mjesto sportskog direktora i da se ona sada jedina i isključivo bavi sa sportskim pitanjima u klubu, a to će nam, svakako, nadam biti glavna prednost u odnosu na konkurenciju, s obzirom da budžetom ne možemo da se nosimo sa njima. Krećemo u jedan novi ciklus, u novi period. U prethodnom periodu sam imao mišljenje od svojih prijatelja, drugova i svih onih koji dobro misle ovom klubu, ali i onih dežurnih kritičara koji su kritikovali kada je bilo dobro i kada je bilo loše, da se ovo nikada više neće ponoviti. Ja, međutim, smatram suprotno, i da kvalitetnim radom i organizacijom možemo napraviti onaj rezultat koji je bio 13. maja ove godine. Kako i na koji način, to će Budućnost u narednom periodu i pokazati", dodao je Bošković.

Još uvijek prvi čovjek Budućnosti je podsjetio da će "ova godina će biti izuzetno teška".

"To je jasno svima, ali uz kvalitetan rad koji imamo, uz bolju organizaciju, smatram da možemo napraviti kontinuitet, da možemo biti među osam, što bi bio veliki rezultat sa ovom mladom ekipom koja ima perspektivu, ali nema iskustvo i kontinuitet u radu koji je imala prethodna geneeracija. Imamo dosta novih igračica, koje su došle iz različitih sistema, i treba ih uklopiti u naš sistem. To ide polako, i nadam se da će to za dvije nedjelje, kada počinje Lige šampiona, biti na nivou da se možemo radovati dobrom rezultatu", zaključio je Bošković, uz molbu medijima da ovu godinu iskoriste da "cijene ono što je urađeno u prethodnom periodu i da daju podršku djevojkama i kada im ne ide, jer će im ta podrška biti itekako potrebna".

Bonus video: