Razdvajaju se rezultati seniora i kadeta

Pravo da učestvuje u radu Skupštine ima 25 klubova, te predstavnici Zajednice sudija i kontrolora i Udruženja rukometnih trenera
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2012. 07:46h

S obzirom na ponuđeni dnevni red, najvažanija odluka na današnjoj redovnoj Skupštini Rukometnog saveza Crne Gore biće usvajanje sistema takmičenja za Prvu mušku ligu. Na dva sastanka predstavnika prvoligaša zaključeno je da u novoj sezoni treba ukinuti vezivanje i zbrajanje rezultata seniorskih i kadetskih timova.

Pošto je i u nekoliko prethodnih godina to bio zaključak klubova, ali su na samoj sjednici Skupštine “mijenjali ploču”, i ponovo usvajali sistem takmičenja sa vezivanjem bodova kadeta, ostaje da se vidi da li će ovog puta ispoštovati svoju volju, ili nečiju drugu, kako su često znali da se požale predstavnici naših klubova.

Pošto je jedan od zaključaka sa sastanaka da dosadašnji sistem takmičenja nije dao rezultate na međunarodnom planu kada je kadetska selekcija u pitanju (nijedan plasman na veliko takmičenje, izuzev onog na kojem je Crna Gora 2010. godine bila domaćin), za očekivati je da će iduće sezone seniori i kadeti, ipak, imati svoje lige, s tim da će kadetska liga (vjerovatno će se igrati predigra seniora, kao do sada), od naredne sezone i juniorska (vjerovatno turnirski), biti obavezne.

U izvještaju Upravnog odbora RSCG između dvije Skupštine naći će se rezultati naših nacionalnih selekcija, koji su ovu godinu učinili najboljom u istoriji crnogorskog rukometa (titula prvaka Evrope rukometašica Budućnosti, srebro dama na Olimpijskim igrama u Londonu i plasman na Evropsko prvenstvo u Srbiji, te plasman rukometaša Crne Gore na Svjetsko prvenstvo u Španiji), kao i uspješna organizacija Svjetskog prvenstva za kadetkinje, u Baru i Podgorici.

U okviru izvještaja UO RSCG, delegati će biti upoznati i sa izvještajima direktora liga (Ranka Jankovića), komesara za sudijska pitanja (Nebojše Vujisića) i komesara za bezbijednost (Miloša Rovčanina), a na usvajanje će im biti i finansijski izvještaj za 2011. godinu (prihodi 492.330,27 eura, rashodi 498.535,41 eura).

Ostaje da se vidi da li će neko od klubova dići glas na odluku UO RSCG da se od naredne sezone udvostruči kotizacija za takmičenje u svim rangovima takmičenja (Prva muška i ženska liga sa 1.000 na 2.000, Druga muška sa 750 na 1.500, te Druga ženska sa 500 na 1.000). Istina, umanjen je obavezni depozit, ali klubovima ta stavka manje znači, jer se radi o njihovom novcu, koji se vraća ako se ne potroši (na kazne, troškove službenih lica, itd...).

Pravo da učestvuje u radu Skupštine ima 25 klubova, te predstavnici Zajednice sudija i kontrolora i Udruženja rukometnih trenera.

Početak Skupštine u kongresnoj sali hotela “Podgorica” je u 12 časova.

Bonus video: