Rade Mijatović u Dinamu iz Minska

"Jednostavno sam čekao najbolju ponudu. Evo sad je došla i prihvatio sam. Nijesam želio da prihvatim bilo šta, ovo je sada ispalo, i mislim da nijesam pogriješio".
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2012. 09:45h

Crnogorski rukometni reprezentativac Rade Mijatović, do kraja ove sezone braniće boje bjeloruskog Dinamo Minska. Mijatović koji je više godina branio u španskoj ligi, postigao je prije nekoliko dana dogovor sa zvaničnim rukometnim prvakom Bjelorusije. Iako se radi o dvije dijametralno različite lige, naš golman ne sumnja da će se dobro snaći u novoj ekipi.

"Nadam se da će sve biti dobro i da neću imati mnogo problema da se prilagodim. Posebno jer je aktuelni trener Dinama čovjek koji je dugo godina radio u Španiji, poznajemo se i mislim da forisira neki sličan rukomet koji se igra u Španiji", kaže Mijatović.

Proteklog ljeta, Mijatović je odigrao dvije odlične utakmice za crnogorsku reprezentaciju, protiv ekipe Švedske, kada su se naši rukometaši plasirali na Svjetsko prvenstvo. Ipak, nakon odlaska iz Španije, nije želio previše da žuri sa odabirom nove ekipe.

"Jednostavno sam čekao najbolju ponudu. Evo sad je došla i prihvatio sam. Nijesam želio da prihvatim bilo šta, ovo je sada ispalo, i mislim da nijesam pogriješio".

Dinamo Minsk je višestruki prvak Bjelorusije, a ove godine igra i u Ligi šampiona, što za Mijatovića predstavlja poseban izazov.

"Imaću priliku da prvi put u životu igram i u tom takmičenju. Osvajao sam titule sa svojim klubovima, igrao za reprezentaciju, ali do sada nikada nijesam uspio da igram u tom elitnom takmičenju".

Osim njega, u Dinamu od ove godine igra još jedan naš reprezentativac, lijevi bek Vasko Ševaljević.

"Vasko je tamo već dva mjeseca i već se uklopio. Vjerujem da će mi olakšati makar prve dane, dok se ne snađem, a poslije ne mora, jer poslije ću ja njega da čuvam, jer sam makar malo stariji", kroz osmijeh kaže Mijatović.

On vjeruje da može pružiti dobre partije u Dinamu, posebno jer ima iste ambicije kao i klub u koji ide - radi se o najjačoj ekipi u Bjelorusiji i ekipi koja će dati svoj maksimum u Ligi šampiona.

Rade Mijatović je Nikšićanin, koji je golmansku karijeru počeo u svom gradu, u Sutjesci. Igrao je u Vojvodini, Partizanu i Crvenoj zvezdi, te više klubova u Španiji, Toledu, Alkobendasu i Antekjeri, gdje je nastupao prošle godine.

Galerija

Bonus video: