Adžić: Ako prođemo grupu, biće podvig

"Jedna zahtjevna grupa, koja će od naše mlade ekipe tražiti i više od maksimuma da bismo napravili podvig i prošli dalje", rekao je trener Budućnosti
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Saša Jončić
Dragan Adžić, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 24.09.2012. 11:39h

Iako se epilog kvalifikacija mogao i ranije naslutiti, rukometašice Budućnosti sada i definitivno znaju sve rivale u grupi D Lige šampiona - nakon njemačkog Tiringera, koji je bio poznat još od žrijeba (6. jula), Podgoričanke će titulu prvaka Evrope braniti protiv ruske Zvezde i danskog Viborga, takođe nekadašnjih šampiona Evrope (Viborg tri puta, Zvezda jednom).

Zvezda osvojila je prvo mjesto na vajld kard turniru za Ligu šampiona, koji je održan u Parizu.

"Zvezda je bila očekivano kvalitetna, i bez većih problema se plasirala u LŠ. Imaju, stvarno, izuzetnu ekipu, na ovom kvalifikacionom turniru se vratila nakon povrede Kuznjecova, tako da su na svim pozicijama kvalitetno pokriveni, a imaju i dobar stručni rad, tako da će biti izuzetan protivnik u LŠ", bio je prvi komentar za “Vijesti” trenera Dragana Adžića, koji je uživo pratio turnir u Parizu, i već nabavio sve potrebne dvd snimke Zvezde.

Interesantno, Zvezda će biti prvi rival Podgoričanki, 13. oktobra u „Morači“.

"Reprezentativke Rusije iz Zvezde su nam dobro poznate, kao i Francuskinje Lakraber. Imaju kvalitetnu igračicu na pivotu iz Bjelorusije (Lobah), koju nijesmo znali, a tu je Julija Nikolić, koja je bila nekoliko godina najbolja igračica francuskog prvenstva i nosilac igre makedonske reprezentacije, ranije u Kometalu. Trebaju još sve kockice da slože, ali kvalitet su kompletirale, pošto se vratila i Postnova, pa sam mogao da vidim sve njihove igračice, osim lijevog krila iz Brazila, koja je još uvijek povrijeđena. Ponavljam, u svim segmentima igre imaju kvalitet. Oni su favorit, apsolutno, ali mi ćemo se spremiti maksimalno, nadam se da ćemo zdravi dočekati taj meč i uraditi sve da ih iznenadimo u prvom kolu", dodaje Aždić.

Viborg je iskoristio prednost domaćeg terena na kvalifikacionom turniru grupe 1.

"Očekivan epilog, jer je kvalitet Viborga to garantovao. Po meni, Viborg je najkvalitetnija i najozbiljnija ekipa koja je prošla kvalifikacije. U ekipi ima igračice koje su osvajale Ligu šampiona, i dosta kvalitetna pojačanja, posebno Šveđanke i golmana francuske reprezentacije Derlo. Imaće šta da kažu, bez obzira na povredu Amande Kurtović, koja je mlada igračica i koja da je zdrava ne bi bila nosilac igre pored ostalih u timu. Dakle, očekuje nas težak posao i u odnosu na njih, kao i protiv Tiringera, koji se pojačao sa tri-četiri vrhunske igračice koje iza sebe imaju osvojene titule u prvenstvima i velikim takmičenjima", ističe Adžić.

Bez obzira što dva tima dolaze iz kvalifikacija, o jačini ove grupe najbolje govori podatak da ni u jednoj drugoj grupi u ovogodišnjem izdanju LŠ nema toliko klubova koji su osvajali najjače klupsko takmičenje. A Budućnost više nema tim na nivou prethodnih sezona, već potpuno izmijenjen i podmlađen, bez Bojane Popović, Katarine Bulatović, Maje Savić, Ane Đokić, Sonje Barjaktarović, Ane Radović, Dijane Jovetić…

"Jedna zahtjevna grupa, koja će od naše mlade ekipe tražiti i više od maksimuma da bismo napravili podvig i prošli dalje", zaključio je trener Budućnosti.

Sonja i Ana nijesu uspjele

Sonja Bajraktarović i Ana Đokić nijesu uspjele da se plasiraju u Ligu šampiona sa svojim novim klubom – ruski Rostov poražen je u finalu kvalifikacionog turnira grupe 3 od domaćeg rumunskog Kluža 23:22 (13:11).

Kluž je do pobjede i LŠ predvodila Kartas sa devet golova, dok je na drugoj strani Jarceva bila najbolja sa sedam golova. Ana Đokić je postigla jedan gol. U kvalifikacijama za LŠ nijesu uspjele ni Ana Milačić (Metalururg) i Nataša Krnić (Vistal).

Osim igračica iz Budućnosti, od crnogorskih igračica u LŠ igraće još samo Marija Jovanović, Katarina Bulatović (Olkim) i Jovanka Radičević (Đer).

Svi učesnici Lige šampiona

Grupa A

Olkim, Randers, Hipo, Bukstehude

Grupa B

Đer, Krim, Podravka, Kluž

Grupa C

Larvik, Dinamo Volgograd, Savehof, Ferencvaroš

Grupa D

Budućnost, Tiringer, Zvezda, Viborg

Bonus video: