Zvezda i Viborg blizu Budućnosti

Zvezda je danas savladala njemački Lajpcig 26:21 (12:12), u drugom meču vajld kard turnira u Parizu, pa Ruskinjama ostaje da sjutra (12 časova) protiv domaćeg Isija završe posao
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2012. 21:44h

Prije početka kvalifikacija za Ligu šampiona, prognoze su bile da će danski Viborg i ruska Zvezda biti rivali Budućnosti (i njemačkog Tiringera) u grupnoj fazi najjačeg evropskog takmičenja – kolo prije kraja Zvezda i Viborg su blizu da potvrde očekivanja.

Zvezda je danas savladala njemački Lajpcig 26:21 (12:12), u drugom meču vajld kard turnira u Parizu, pa Ruskinjama ostaje da sjutra (12 časova) protiv domaćeg Isija završe posao.

S obzirom na to da je Lajpcig dan ranije bio bolji od Isija (21:16), realno je očekivati da Zvezda meč riješi u svoju korist. U slučaju Isija, sve tri ekipe bi imale po dva boda, pa bi pobjednika i putnika u LŠ odlučivala gol-razlika.

Najefikasnije u Zvezdi, sa po pet golova, bile su Lobah, Nikolić i Postnova, dok je Vizer bila najbolja u Lajcigu sa šest pogodaka.

U kvalifikacionoj grupi 1, Viborg je, na turniru čiji je domaćin, bez problema savladao slabašni švajcarski Bril sa 30:14 (15:6). Pedersen sa pet, te Frafjord i Gulden sa po četiri gola predvodile su Viborg, dok je Boš sa četiri gola bila najefikasnija u švajcarskom timu.

Viborg će u finalu kvalifikacionog turnira, sjutra od 16.50 časova, igrati protiv poljskog Vistala, koji je u drugom polufinalu savladao špansku Bera Beru 31:22 (18:11). Poljakinje je predvodila Sulžička sa sedam golova, dok je bivša crnogorska reprezentativka Nataša Krnić postigla šest.

Crnogorske reprezentativke, bivše igračice Budućnosti, Sonja Bajraktarović i Ana Đokić sa ruskim Rostovom igraće sjutra veče (18.30) sa domaćinom kvalifikacionog turnira rumunskog Kluža za prolaz u LŠ.

Rostov je u polufinalu savladao Zaječar 29:28 (12:9), dok je Kluž bio bolji od turske Muratpase 34:26 (16:18). Đokić se nije upisala u listu strijelaca.

Povremena reprezentativka Ana Milačić, dijete Budućnosti, neće imati priliku da sa skopskim Metalurgom igra LŠ – makedonski tim je u polufinalu kvalifikacione grupe 2, u Trondhajmu, poražen od domaćeg Bjasena 29:19.

Milačić je postigla dva gola, a najviše za Metalurg Pecevska, bivše lijevo krilo Budućnosti, ukupno četiri. U Bjasenu je Alštad bila dominantna sa 12 golova.

Bjasen će za LŠ igrati sa njemačkim Bukstehuderom, koji je u polufinalu savladao holandski Dalfsen 34:31.

Bonus video: