Konačno pobjeda, Lovćen savladao Tatran

"Počinjemo da ličimo na onu ekipu iz prošle sezone. Veoma sam zadovoljan", rekao je nakon meča trener Cetinjana Pero Milošević
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2012. 18:03h

Nakon tri uzastopna poraza, dva na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona (Sloga i Porto), i jednog na startu SEHA lige, od Izviđača, rukometaši Lovćena upisali su prvu pobjedu u sezoni - izabranici Pera Miloševića savladali su slovački Tatran 30:29, utakmici 2. kola SEHA lige.

Lovćen je tokom čitave utakmice pružio dobru igru i imao zavidnu prednost, ali su pred sam kraj malo popustio, pa je razlika na kraju bila minimalna protiv rivala koji je prošle sezone slavio na Cetinju 37:25.

"Zaslužili smo pobjedu, koja je mogla da bude i ubjedljivija. Sa nekoliko grešaka dozvolili smo Tatranu da se vrati u meč. Počinjemo da ličimo na onu ekipu iz prošle sezone. Veoma sam zadovoljan", rekao je nakon meča trener Cetinjana Pero Milošević.

Tokom prvih 30 minuta na terenu se vodila izjednačena borba, igralo se praktično gol za gol, ali su “crveni” ipak na odmor otišli sa jednim golom prednosti.

Drugo poluvrijeme bilo je u znaku Lovćena, jakom odbranom i serijom od 4:0 za nepuna četiri minuta, domaći su u 34. minutu stekli prednost od četiri gola (18:14). Tatran jednostavno nije imao rješenja za odličnu odbranu Lovćena koji je u 54. minutu imao plus šest (27:21).

Veliko vođstvo, protiv ni malo lakog protivnika, opustilo je rukometaše Lovćena, pa su gosti za nepunih pet minuta uspjeli da se približe na samo gol razlike. Slovaci su čak imali i šansu za izjednačenje, ali ipak nijesu uspjeli da ovog puta odnesu ni bod sa Cetinja.

"Konačno smo izašli iz krize. Mislim da smo uspjeli da zaboravimo Beograd i kvalifikacije za Ligu šampiona. Iscrpljeni smo, ali i mnogo srećni zbog prve pobjede u zvaničnim mečevima ove sezone", rekao je Marko Jovetić.

Lovćen - Tatran Prešov 30:29 (14:13)

Cetinje - Dvorana SC “Lovćen”. Gledalaca: oko 500. Sudije: Načevski, Nikolov (Makedonija). Isključenja: Sedmerci: Lovćen 4 (3), Tatran 2 (2). Lovćen 14, Tatran 12 minuta.

Lovćen: Abramović, Daskalovski (18 odbrana), Lipovina, S. Vujović, L. Vujović, Jovetić 3, M. Radović, I. Radović 2, Popović, Marković 11, Pejović, Drašković, Perišić 4, Nikolić 3, Lasica 1, Grbović 6.

Tatran Prešov: Krupa (jedna odbrana), Verkić (14 odbrana), Rabek 9, Maruška, Hrstka 3, Urban, Krok, Kirštofans 3, Sobol, Radčenko, Tumidalski 3, Čip 2, Guzi, Pejović 1, Antl 7, Petro 1.

Galerija

Bonus video: