Budućnost slavila u Skoplju

Izabranice Dragana Adžića slavile su večeras u Skoplju protiv Vardara sa 26:21 (14:12).
75 pregleda 2 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: S.PRELEVIĆ
Milena Knežević, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 19.09.2012. 18:18h

U skoro kompletnom sastavu (u timu su bile i Milena Knežević i Elena Gjorgijevska, koje su zbog lakših povreda preskočile duel sa prvakom Hrvatske, dok je izostala jedino golmanka Katarina Bralo) i sa drugačijim pristupom meču od samog starta u odnosu na poraz od Podravke, rukometašice Budućnosti su bez problema u Skoplju izašle na kraj sa Vardarom (26:21), koji sa klupe vodi legendarna Indira Kastratović.

Podgoričanke su upisale treću pobjedu u Regionalnoj ligi, nakon trijumfa nad Metalurgom i Lokomotivom, ali prvu u gostima. Vardar je, sa druge strane, doživio i drugi poraz, nakon onog na startu u gostima protiv Zaječara...

„Plave” su vodile od početka do kraja, a Vardar je priključak uspijevao da drži samo do 20. minuta (7:7). Budućnost je imala najveću prednost od pet golova, koliko je bila i konačna razlika.

Klara Voltering je počela meč na golu, ali je branila do 28. minuta, kada je zatražila izmjenu jer se osjećala loše (vjerovatno je u pitanju stomačni virus), pa je u igru ušla Marina Vukčević i branila do kraja i to veoma dobro.

Golmani su imali ukupno 19 odbrana, odnosno ukupno skoro 50 odsto, s obzirom na to da su domaće igračice uputile 40 šuteva na gol Budućnosti.

U igru nijesu ulazile jedino Biljana Pavićević, Željka Nikolić i Jelena Trifunović.

Budućnost naredni meč igra 25. septembra, kada, najverovatnije u Danilovgradu, dočekuje Jagodinu.

Vardar - Budućnost 21:26 (12:14)

Skoplje – Dvorana: „Boris Trajkovski“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Nikolić i Stojković (Makedonija). Sedmerci: Vardar 4 (3), Budućnost 5 (4). Isključenja: Vardar 10, Budućnost 8 minuta.

Vardar: Saidova, Suslina (šest odbrana), Kustjukova, Sazdovski, Lubjanaja 2, Stojkovski, Šterjova 6, Svetlova, Manevska, Kiril, Dmitrović 3, Zulkina 2, Vinogradova 2, Klikovac 2, Lojpur 4.

Budućnost: Voltering (sedam odbrana), Vukčević (12 odbrana), Miljanić 4, Trifunović, Mendi 2, Živković 2, Bulatović, Nikolić, Gjorgijevska 5, Ježić 3, Mehmedović 4, Pavićević, Knežević 4, Lazović 2.

Bonus video: