"Plave" žele da zaborave Podravku

"Nemam mnogo informacija o Vardaru, ali je najbitnije da nastavimo sa uigravanjem ekipe, jer nam je to prijeko potrebn", kaže bek "plavih" Anđela Bulatović.
0 komentar(a)
Anđela Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Anđela Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.09.2012. 08:58h

Uz povratak u ekipu Milene Knežević i Elene Gjorgijevske, koje su prethodnu provjeru preskočile zbog lakših povreda, rukometašice Budućnosti večeras u Skoplju žele da zaborave na poraz u Baru od Podravke (22:26), zapravo na igru iz prvih 30 minuta, u kojima su primile čak 18 golova (postigle svega 11).

"Nemam mnogo informacija o Vardaru, ali je najbitnije da nastavimo sa uigravanjem ekipe, jer nam je to prijeko potrebno, i da damo sve od sebe na svakoj utakmici, a sve u cilju da spremne dočekamo start Lige šampiona – kaže bek "plavih" Anđela Bulatović.

Budućnost je u prva tri kola Regionalne lige zabilježila dvije pobjede (Metalurg, Lokomotiva) i poraz od prvaka Hrvatske, dok je, sa druge strane, Vardar, čiji je trener legendarna Indira Kastratović (djevojačko Jakupović), supruga crnogorskog selektora Zorana Kastratovića, doživio poraz u jedinom do sada odigranom meču, u gostima protiv Zaječara (28:25).

"Ima dosta stvari koje treba da popravimo, kao što se vidjelo protiv Podravke, protiv koje nijesmo dobro ušle u utakmicu, dok je u drugom poluvremenu bilo bolje, čim smo počele malo da igramo odbranu. Nadam se da ćemo protiv Vardara krenuti maksimalno od prvog trenutka, da ćemo igrati na dobrom nivou i nadam se da ćemo zabilježiti pobjedu", dodala je Anđela.

Vardar se ljetos i te kako pojačao, pored nekoliko makedonskih igračica, stigla je prava ruska kolonija: golmanke Ina Suslina i Nigina Saidova, srednji bek Olga Vinogradova, lijevo krilo Ana Vinogradova i desno krilo Jekaterina Kostjukova.

Iz Jagodine su došle Srpkinje, pivot Marija Lojpur i lijevi bek Marina Dmitrović.

U Skoplju je od ovog ljeta i 21-godišnja Andrea Klikovac, bivša juniorska reprezentativka Crne Gore, ponikla u Budućnosti, koja je igrala i za Petrol Bonus, Bisere i prošle sezone za makedonski Žito Prilep.

"Uvijek je zadovoljstvo igrati u mojoj Makedoniji, poseban motiv, imala sam i prošle sezone priliku. Vardar je promijenio sastav, tu je tek nekoliko igračica iz prošle sezone - a doveli su bolje, pojačali se sa nekoliko mladih Ruskinja i dobrih domaćih igračica. Imaju jasan plan, da za nekoliko godina naprave jak sastav, u rangu nekada moćnog Kometala", rekla je za sajt Regionalne lige Elena Gjorgijevska, koja ove sezone, zajedno sa Jelenom Živković, ima ne baš lak zadatak da odmijeni Katarinu Bulatović, koja je otišla u rumunski Olkim.

Za meč sa Vardarom trener Dragan Adžić može da računa na sve igračice.

"Dobro je, sve djevojke u ekipi su zdrave, radimo punom parom", rekao je Adžić nakon jučerašnjeg posljednjeg treninga pred polazak "plavih" za Makedoniju.

Utakmica u Skoplju počinje u 18 časova.

Bonus video: