Iz mraka teško do Lige prvaka

Ako se nešto brzo ne riješi, rukometaši neće moći da 22. septembra dočekaju slovački Tatran iz Prešova, u drugom kolu SEHA lige...
3 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Saša Jončić
Rukometaši Lovćena, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 15.09.2012. 14:56h

Lovćen je u Beogradu, na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona, doživio neuspjeh, prije svega zbog poraza od Sloge u polufinalu (u finalu bi i Partizan i Porto bili favoriti protiv Cetinjana).

Međutim, postavlja se pitanje da li su Cetinjani, uopšte, bili spremni za evropsku elitu, igrački, organizaciono i finansijski. Možda je najbolji odgovor u tome da su rukometaši Lovćena posljednje tri nedjelje trenirali u dvorani na Cetinju koja nije imala struju, jer je isključena zbog duga SC „Lovćen“ prema Elektrodistribuciji.

Od 1. avgusta nijesu imali ni toplu vodu u svlačionici. Isti problem imaju i košarkaši Lovćena u posljednjih 10-ak dana, od kada su počeli pripreme.

Ti problemi su nekako prevazilaženi dok je vrijeme na Cetinju bilo toplije, dani duži, pa se moglo trenirati i u popodnevnim satima.

Sada je to već neizvodljivo, posebno što dvoranu, dva puta dnevno, koriste i košarkaši, a tu su i košarkašice, dok je protekle nedjelje na Cetinju trenirala i muška pionirska rukometna reprezentacija.

Iz Elektrodistribucije je prekjuče na adresu SC „Lovćen“ stiglo obavještenje da je dug narastao do 50 hiljada i da je neophodno uplatiti barem 15 hiljada, kako bi dvorana ponovo dobila struju.

Iz SC „Lovćen“ su o tome obavijestili RK Lovćen i KK Lovćen, koji su dugo godina gazdovali dvoranom i u najvećoj mjeri nagomilali ovaj dug, kako bi se našlo zajedničko rješenje.

Ako se nešto brzo ne riješi, rukometaši neće moći da 22. septembra dočekaju slovački Tatran iz Prešova, u drugom kolu SEHA lige...

Lovćen večeras u Ljubuškom igra protiv Izviđača u prvom kolu takmičenja.

Bonus video: