Budućnost poražena od Podravke

Izabranice Dragana Adžića izgubile su danas u Baru od Podravke, šampiona Hrvatske 26:22 (18:11).
52 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2012. 12:28h

Sa 18 primljenih golova u prvom poluvremenu, uz nijedan gol iz kontri i polukontri tokom prvih 30 minuta, sa ukupno 22 postignuta gola na meču i samo jednim isključenjem, i to tek u 54. minutu (Anđela Bulatović), Budućnost nije ni mogla proći bolje od poraza u duelu sa hrvatskom Podravkom (22:28), prvog u ovogodišnjoj Regionalnoj ligi (nakon pobjeda protiv Metalurga i Lokomotive).

Jasno, Budućnost ima novi, izmijenjeni i podmlađeni tim, nema više Bojane Popović, Katarine Bulatović, Maje Savić, Ane Đokić, Ane Radović, Sonje Barjaktarović, kvalitet nije na nivou onog tima koji je 13. maja donio prvu titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

Stigle su mlade, talentovane igračice, trebaće vremena da se kockice poslože. Uz to, teške pripreme na podizanju fizičke spreme u prethodnoj nedjelji, učinile su da noge i ruke budu veoma teške.

Najzad, protiv šampiona Hrvatske nije bilo nedovoljno oporavljene Dragane Cvijić, odnosno lakše povrijeđenih Milene Knežević, Elene Gjorgijevske i Katarine Bralo, dok u igru nije ulazila lijevo krilo Biljana Pavićević.

Ipak, sve to nije opravdanje za mlaku, neborbenu igru u odbrani, praktično bez faula u prvom poluvremenu (Podravka je imala fantastičan procenat šuta od 75 odsto), dok se u napadu igralo previše individualno, pa je to bio lak plijen za odbranu Hrvatica i posebno odličnu Martu Žderić na golu.

Dragan Adžić je na odmoru imao šta da kaže svojim izabranicama (možda je zbog toga i pauza trajala više od uobičajenih 10 minuta), pa je Budućnost u nastavku izgledala bolje, posebno u odbrani (tokom meča je domaćin kombinovao zone 6-0 i 5-1), primivši u drugom poluvremenu svega osam golova, podsjetivši na najbolje dane.

Iz takve odbrane, logično, proradile su kontre i polukontre, pa su Podgoričanke postigle šest lakih golova u nastavku. Sve je to, međutim, bilo nedovoljno da se nadoknadi zaostatak sa odmora (sedam golova), prvenstveno zbog lošeg napada (ukupno 51 odsto, dok su Hrvatice meč završile sa 65 odsto šuta), i pored manjeg broja izgubljenih lopti od protivnika (10-14).

“Žao mi je što sa Podravkom nijesmo mogli odigrati u nekom kasnijem terminu, pred početak Lige šampiona, kao što je bilo planirano, ali kalendar Regionalne lige je takav da klubovi koriste mogućnost u jednoj državi odigraju dva meča u dva dana, što su oni uradili uz meč sa Biserima. Nama je ovo deseti meč, u ovom periodu, i to se osjetilo, posebno u prvom poluvremenu, kada su djevojke djelovale dosta usporeno”.

“Poslije toliko rada nijesu uspjele da prevaziđu i kroz zagrijavanje da što bolje uđu u meč, a Podravka je u proteklih 15 dana, od naše prethodne utakmice, kompletirala redove i trenirala odlično, i bila veoma zahtjevan rival. Drugo povrijeme je bilo kvalitetnije, što raduje, i iako je umor bio zavidan, djevojke su dale neki maksimum. Ovogodišnjoj Budućnosti odsustvo i jednog igrača biće problem, a kamoli tri, kao danas”, rekao je za “Vijesti” Dragan Adžić, trener Budućnosti.

Meč su počele Voltering na golu, Suzana Lazović na pivotu, na krilima Majda Mehmedović i Radmila Miljanić, te u bekovskoj liniji Klodin Mendi, Anđela Bulatović i Jelena Živković. Katarina Ježić je na crti dijelila minutažu sa Lazović, u nastavku je Željka Nikolić zauzela mjesto Mehmedović, posljednjih 20 minuta je na golu bila Marina Vukčević, a neko vrijeme je na terenu provela i Jelena Trifunović.

Podravka je krenula silovito, u 6. minutu je bilo 5:0, a bi Budućnost prvi gol postigla nakon šest minuta i 15 sekundi, i i sedmerca (Živković) za 1:5. Već u 9. minutu je bilo 8:2 za gošće, koje tu prednost nijesu ispuštale do odmora, već su je i uvećale.

Budućnost je prvi gol iz kontre postigla tek u 33. minutu (Miljanić), a četiri minuta kasnije Podravka je stigla i do devet golova razlike (21:12), što je bila i najveća prednost na meču, koji je tada i odlučen. Podgoričanke su do kraja uspjele da ublaže poraz, mogle su izgubiti i sa manjom razlikom, ali u posljednjih četiri minuta nijesu uspjele da realizuju nijedan napad…

Podravka ostaje u Crnoj Gori, pošto će sjutra veče (18) u Danilovgradu igrati i sa Biserima.

Budućnost naredni meč igra u srijedu, kada u Skoplju gostuje Vardaru.

Budućnost – Podravka 22:26 (11:18)

Bar – Dvorana: „Topolica“. Gledalaca: 200. Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija). Sedmerci: Budućnost 6 (6), Podravka 5 (5). Isključenja: Budućnost 2, Podravka 8 minuta.

Budućnost: Voltering (šest odbrana), Vukčević (pet odbrana), Bralo, Miljanić 3, Trifunović, Mendi 5, Živković 6 (6), Bulatović 2, Nikolić 1, Gjorgijevska, Ježić 1, Cvijić, Mehmedović 4, Pavićević, Knežević, Lazović.

Podravka: Žderić (18 odbrana), Jelčić, Kapitanović, A. Čović, Ž. Čović 3, Pongrac 1, Šenvald, Gaće 3, Damnjanović 4 (2), Milanović-Litre, Dragišić, Vidak, Tatari 3, Horvat 2, Pušić-Koroljević 4, Bulat 6 (2).

Bonus video: