Pobjeda u Ljubuškom vida rane iz Beograda

"Nama je potrebna pobjeda, mislim da možemo do nje, a trijumf bi nam i te kako dobrodošao da probamo da zaboravimo Beograd. Nadamo se pobjedi, pa ćemo vidjeti kako će biti",kaže Grbović
73 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Grbović, Foto: Vesko Belojević
Nemanja Grbović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.09.2012. 11:58h

Dva poraza u Beogradu, na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona, ostavila su traga na ekipi Pera Miloševića. Koliko su rukometaši Lovćena uspjeli da zaborave na neuspjeh protiv Sloge, pokazaće večerašnji meč u Ljubuškom, protiv Izviđača, na startu drugog izdanja SEHA lige.

"Moramo izaći iz ovoga, najbolje kako znamo i umijemo, pošto su nam porazi u Beogradu teško pali. Ali, daćemo sve od sebe da to prevaziđemo i da u Ljubuškom sve bude kako treba", kaže za „Vijesti“ reprezentativni pivotmen Nemanja Grbović, koji još nije maksimalno spreman zbog povrede ligamenata desnog koljena.

"Još sam na 50 odsto od maksimuma. Trebalo je da pauziram tri nedjelje nakon povrede, a ja sam počeo da treniram nakon 10-ak dana. Zato i nisam mogao u Beogradu da se opustim, da igram sto odsto, kao što znam, zbog straha od koljena i bola u njemu", dodao je Grbović.

Lovćen je sa Ljubuškim odigrao tri utakmice u pripremnom periodu. Marković i drugovi su dva puta bili bolji na Cetinju, identičnim rezultatom (28:27), dok je Izviđač pobijedio u finalu turnira u Ljubuškom sa 32:24, nakon što je Lovćen na poluvremenu vodio 15:12. Prošle sezone je Lovćen oba puta bio bolji u SEHA ligi, na Cetinju 27:19, a u Ljubuškom 30:26.

"Izviđač je ljetos doveo nekoliko dobrih igrača, nijesu nimalo naivna ekipa, mladi su. Nama je potrebna pobjeda, mislim da možemo do nje, a trijumf bi nam i te kako dobrodošao da probamo da zaboravimo Beograd. Nadamo se pobjedi, pa ćemo vidjeti kako će biti", dodao je Grbović, uz napomenu da je čitava ekipa na raspolaganju treneru Peru Miloševiću.

Večerašnja utakmica u Ljubuškom počinje u 20 časova. U ostalim mečevima današnjeg programa sastaju se Tatran – Metalurg (18), Vardar – Brest Meškov (18) i Zagreb – Sloga (19). U ranije odigranom meču, Nekse je u gostima savladao Borac 20:19.

Bonus video: