Budućnost protiv Podravke: Biće teško sa upalom mišića

Nakon dva meča u Danilovgradu, zbog mini priprema u Baru, izabranice Dragana Adžića će duel sa Podravkom, prvakom Hrvatske, odigrati u “Topolici”
0 komentar(a)
Radmila Miljanić, Foto: Luka Zeković
Radmila Miljanić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.09.2012. 02:28h

Nakon skopskog Metalurga (22:20) i zagrebačke Lokomotive (33:21), rukometašice Budućnosti nastavljaju seriju utakmica u Regionalnoj ligi, ponovo na domaćem terenu, iako opet ne u Podgorici.

Nakon dva meča u Danilovgradu, zbog mini priprema u Baru, izabranice Dragana Adžića će duel sa Podravkom, prvakom Hrvatske, odigrati u “Topolici”.

Tako će i Bar dobiti priliku da na djelu vidi aktuelnog prvaka Evrope, istina u znatno podmlađenom i izmijenjenom sastavu u odnosu na 13. maj kada se Budućnost prvi put u klupskoj istoriji popela na krov Evrope.

Podgoričanke su protekle nedjelje radile naporno, prvenstveno na fizičkoj spremi, zbog čega danas neće biti u top izdanju.

"Ove pripreme su nam bile baš teške, pa ćemo pod upalom mišića igrati utakmicu. Odmorne ne možemo nikako biti. Ali, to nam ne daje za pravo da ne odigramo najbolje što možemo, da pružimo maksimum u zalaganju i borbenosti. Daćemo sve od sebe, probaćemo neke stvari koje će nam trebati za Ligu šampiona. Bitno je da naše zadatke sprovedemo na terenu. Ne opterećujemo se rezultatom, ekipa je nova, izmijenjena, sa dosta mladih igračica. Mi smo među najmlađim ekipama u Ligi šampiona", kaže za “Vijesti” reprezentativno desno krilo Radmila Miljanić, koja će iduće nedjelje u rodnom gradu primiti nagradu koja se svake godine dodjeljuje povodom Dana oslobođenja Nikšića.

Za razliku od Budućnosti, Podravka je odigrala jedan meč u Regionalnoj ligi, kod kuće je savladala Jagodinu 32:25. Budućnost i Podravka su nedavno igrali na turniru u Koprivnici, u kojem su Podgoričanke slavile 26:23.

"Tamo smo pokazale da možemo da igramo sa njima, sada je samo problem što igramo pod umorom, nakon teških priprema. Podravka je dobra i iskusna ekipa, na čelu sa Mirandom Tatar. Poštujemo ih, neće biti lako, ali mi smo prije svega okrenute stvarima koje će nama trebati za 13. oktobar", dodaje Miljanić.

Na pitanje kako su se uklopile nove djevojke, koje su stigle ovog ljeta, Miljanić kaže:

"Atmosfera je super, djevojke su super, dobro treniraju. Još se uigravamo, slažu se kockice, nije to još na vrhunskom nivou, da možemo da kažemo da smo super. Ali, ima još vremena da stvari dođu na svoje mjesto", zaključila je Radmila Miljanić.

Utakmica između Budućnosti i Podravke počinje u 12.30 časova. Dan kasnije u Danilovgradu, Biseri će dočekati Podravku (18 časova).

Bonus video: