Sezona startuje 13. oktobra

Odlukom Upravnog odbora RSCG, naime, kotizacija za narednu sezonu je povećana, dok je depozit smanjen. Sudijske takse ostaju nepromijenjene.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2012. 22:18h

Iako je finansijska situacija u klubovima sve teža, kod pojedinih čak i dramatična, klubovi će u predstojećoj sezoni morati da naprave dodatni napor da bi se prijavili za takmičenje, ali i pomogli u finansiranju Rukometnog saveza Crne Gore.

Odlukom Upravnog odbora RSCG, naime, kotizacija za narednu sezonu je povećana, dok je depozit smanjen. Sudijske takse ostaju nepromijenjene.

Tako će muški prvoligaši prije starta sezone morati da uplate depozit od tri hiljade eura (prošle sezone je bio četiri hiljade) i kotizaciju od dvije hiljade, odnosno dvostruko više nego lani. Depozit za ženske prvoligaše je hiljadu eura (lani dvije hiljade) a kotizacija dvije hiljade (hiljadu prošle sezone).

Ista situacija je i u nižem rangu, pa će muški drugoligaši morati da uplate depozit od 750 i kotizaciju od 1.500 eura (obrnute cifre su bile prošle sezone), dok su depozit i kotizacija za ženske drugoligaše 500 i 1.000 eura (1.000 i 500 prošle sezone).

Uplata depozita, kao i kotizacije, je obavezna, a depozit predstavlja i potvrdu učešća u narednoj sezoni. Rok za uplatu je 1. oktobar, i ako klub do tog datuma ne uplati depozit smatraće se da se nije prijavio za takmičenje. Obavezni depozit tokom sezone ne može pasti ispod 50 odsto od osnovnog iznosa utvrđenog ovom odlukom.

Za 29. septembar zakazana je redovna Skupština RSCG, a start liga je 13/14. oktobra.

Ako ne bude neočekivanih obrta, Skupština će potvrditi predlog klubova i odluku UO RSCG da se iduće sezone u Prvoj muškoj ligi ne vezuju rezultati seniorskih i kadetskih timova. Kadeti će imati svoju ligu i opet igrati predigru, dok ostaje da se definiše takmičenje za juniorske ekipe (vjerovatno turnirski).

UO RSCG je usvojio izvještaje direktora liga, komesara za suđenje i komesara za bezbjednost, a za registracionog sudiju izabran je Miodraga-Mija Popovića.

Bonus video: