Jurenje lakšeg rivala: Pobjeda rukometašice približava cilju

Ako danas (13.30) savladaju Kopenhagen, rukometašice Budućnosti bi se približile cilju - osvajanju 1. ili 2. mjesta u grupi 1
1149 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić na prvoj utakmici sa Kopenhagenom, Foto: Boris Pejović
Dragan Adžić na prvoj utakmici sa Kopenhagenom, Foto: Boris Pejović

Prvi cilj je ostvaren tri kola prije kraja plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona. Korak ka drugom bi mogao da se napravi danas, u meču koji počinje u neobičnom terminu (13.30 časova) - ukoliko u glavnom gradu Danske savladaju Kopenhagen, rukometašice Budućnosti bi nakon 4. kola grupe 1 bile na 2. mjestu...

"Čeka nas teško gostovanje, Kopenhagen je u „Morači” odigrao možda i najbolju utakmicu u sezoni. Dao nam je dosta golova, ali mi obično drugi meč sa istim rivalom odigramo bolje nego prvi. Vjerujem da to što su nam Dankinje „prodale” u Podgorici sada neće uspjeti", istakao je Dragan Adžić.

Trener Budućnosti ne može da računa na prvog strijelca i stuba odbrane, Đurđinu Jauković, koja je povrijedila meniskus koljena lijeve noge.

"Ona je treću sezonu stub odbrane Budućnosti i reprezentacije. Ali, imamo igračice koje mogu da je zamijene - Emu Ramusović, Tatjanu Brnović i Anđelu Bulatović, kao i Kristinu Laslo i Milenu Raičević, koja može da pokrije tu poziciju, ali je to dosta troši. Ne postoji ekipa na svijetu kojoj Đina ne bi dobrodošla, ali njeno odsustvo je izazov za ostale da preuzmu njen dio odgovornosti", napominje Adžić, koji ne želi da se skriva iza činjenice da je mlada Nikšićanka postigla 56 golova u dosadašnjem toku Lige šampiona i da je glavna napadačka opcija.

"Uz Milenu, Kaću Bulatović i Anđelu kao najiskusnije, tu su i Laslo, Matea Pletikosić i Sanja Premović. Nije to malo bekova, svima im vjerujem, kvalitetno rade i trebalo bi da iskoriste momenat da se dokažu."

Nakon prve utakmice sa Kopenhagenom

Nina Bulatović, koja je na poziciji desnog krila zamijenila povrijeđenu Dijanu Ujkić, napominje da će meč biti teži nego prvi u Podgorici, koji su „plavi” dobile 29:27.

"Moramo da spriječimo kontre, koje su im najjači adut i bile su im vrlo korisne u prvom meču. Ako odigramo bolje pozicionu odbranu, ne sumnjam da će ishod biti pozitivan", naglasila je 22-godišnja Podgoričanka, koja je ubijeđena da će igrati bolje nego u prvom meču sa Dankinjama, kada je prvi put bila u startnoj postavi i šutirala 8-2.

"Iz utakmice u utakmicu se osjećam sve bolje. Očekujem da ću sada biti na zadovoljavajućem nivou, tj. da ću igrati kako i treniram."

Bonus video: