Adžić: Cilj plasman u glavnu rundu

Budućnost će večerašnjim treningom zvanično početi pripreme za novu sezonu, u kojoj će braniti trofej Lige šampiona.
10 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.08.2012. 15:49h

Cilj rukometašica Budućnosti u narednoj sezoni Lige šampiona biće plasman u Glavnu rundu, kazao je trener podgoričkog tima Dragan Adžić.

Budućnost će večerašnjim treningom zvanično početi pripreme za novu sezonu, u kojoj će braniti trofej Lige šampiona.

Šampionski tim biće slabiji za Bojanu Popović i Maju Savić koje su završile karijeru, a ekipu su napustile i Katarina Bulatović, Sonja Barjaktarović, Ana Radović, Ana Đokić i Dijana Jovetić.

Adžić u prvom do kraja godine neće moći da računa ni na povrijeđenu Draganu Cvijić.

Nove igračice Budućnosti su Francuskinja Klaudin Mendi, srpske internacionalke Jelena Živković i Jelena Trifunović i Hrvatice Katarina Ježić i Katarina Bralo.

Dres Budućnosti nosiće i povratnice Biljana Pavićević i Željka Nikolić.

Budućnost će u odbranu trona krenuti iz grupe sa njemačkim Tiringerom, pobjednikom prve kvalifikacione grupe u kojoj su norveški Viborg, španska Bera Bera, švajcarski Brul i poljska visla i najboljim sa kvalifikacionog turnira ekipa sa vajld kartom u kojoj su ruska Zvezda iz Zvenzigoroda, njemački Lajpcig i francuski Izi Pariz hend.

Adžić je podsjetio da su igračice koje nijesu imala obaveze na Olimpojskim igrama (OI) počela sa radom 30. jula sa trenerom Markom Mrakom.

"Znamo na koji način smo došli do Lige đampiona. Vjerujem da ćemo što prije u taj sistem uključiti i nove igračica i da ćemo moći da pariramo i kvalitetnjijim ekipama ove sezone. Večeras je prvi trening igračica koje su odradile OI i koje u narednom periodu do zajedničkih priprema 10. septembra neće biti u punom trenažnom procesu i neće moći dati svoj maksimum. Od srijede igraćemo utakmice sa kadetima Lovćena", rekao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je najavio da će nakon samo nekoliko zajedničkih treninga igrati sa jakim rivalima, na turnirima u Mađarskoj i Hrvatskoj.

"To će nam mnogo koristiti. Do 13. ili 14. oktobra nećemo se obazirati na retzultat već na stvaranje igre i pobjedničke atmosfere. Moraće više da povuču igračice koje nijesu bile na OI", rekao je Adžić.

Prema riječima beka Milene Knežević, Budućnost novu sezonu počinje sa izmijenjenim sastavom.

"Trebaće nam vremena da se uigramo. Sigurna sam da ćemo se dobro uigrati i da ćemo kao I do sada pokazivati veliku borbenost i dobru igru u odbrani. Ekipa je mlada, ne možemo se pohvaliti iskustvom, ali daćemo sve od sebe", rekla je Knežević.

Golman Klara Voltering podsjetila je da je Budućnost imala dobru sezonu I da će iako u izmjenjem sastavu sve uraditi da I u narednoj rezultati budu dobri.

"Imali smo sjajnu sezonu, sada se ponovo okupljamo. Imamo novi tim i daćemo sve od sebe da budemo dobri. Uradićemo ono najbolje što znamo u sljedećoj sezoni", rekla je Voltering.

Predsjednik Predrag Bošković kazao je da je Budućnost imala najuspješniju sezonu u istoriji kluba i da su osvojili sve što je bilo moguće.

"Opredijelili smo se da, nakon sezone u kojoj smo ostvarili naše snove, napravimo novi mladi i kvalitetni tim. Doveli smo iz generacije 1990. godište sve najbolje što postoji u Evropi. Možda još postoje dvije igračice koje bi tog godišta mogle da igraju u Budućnosti. Ubijeđen sam da će budućnost imati šta da pokaže usljedećoj sezoni i da će biti najprijatnije iznenađenje", rekao je Bošković.

On je istakao da je ubijeđen da Budućnost u narednoj sezoni na evropskoj sceni neće odigrati samo šest utakmica.

On je najavio da će dio kadetske selekcije Crne Gore, koja učetvuje na Svjetskom prvenstvu u Podgorici I Baru, biti priključen prvom timu Budućnosti.

Bonus video: