Rusija bolja od Crne Gore

Rusija, koja je zabilježila drugi trijumf, pitanje pobjednika riješila je u prvom poluvremenu nakon kojeg je stekla 11 golova prednosti.
11 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2012. 20:42h

Naše kadetkinje nijesu uspjele da prirede veliko iznenađenje u meču sa Rusijom. Jedan od glavnih favorita za osvajanje medalje je pokazao sav potencijal i kvalitet i rutinski trijumfovao (39:29) u meču u kojem je rezultatskog egala bilo samo u uvodnim minutima.

Ruskinje su u intervalu od 14. do 22. minuta serijom 5:0 napravile, možda, i odlučujuću prednost (13:5), koju su do odlaska na odmor zahvaljujući najboljoj akterki meča, Vijakirevoj samo dodatno uvećali.

“Znali smo i najavili da će ovaj duel biti prava provjera koliko naše djevojke mogu. I zaista sam zadovoljna, uzevši u obzir činjenicu da je Rusija jedan od glavnih kandidata za medalju. Veliki broj igračica je dobio priliku, bilo je puno rotacija, i iskreno smatram da smo napredovali u odnosu na naše posljednje odmjeravanje snaga”, rekla je selektorka Sandra Kolaković.

A posljednji duel ova dva tima bio je u okviru kvalifikacija za EP, u kojem su Ruskinje ubjedljivo trijumfovale 39:15.

U drugom dijela meča u Baru viđena je znatno otvorenija igra, bez jakih odbrana. Gošće su većinu golova postigle sa krila. “Crvene” su veliku prednost rivala na isteku 49. minuta smanjile na minus devet (23:32), ali je nedugo potom uslijedila nova serija gošći. Dva uzastopna gola Vukčević donijela su i konačan rezultat.

Meč od kojeg će najvjerovatnije i zavisiti plasman u četvrtfinale, igra se u nedjelju od 20.30 časova protiv Rumunije.

“To je meč od kojeg nam zavisi sve. Duel za koji smo se pripremali, i koji će dati čistu odluku o svemu što je urađeno. Naspram sebe imamo jakog rivala. Ali ja vjerujem u ove djevojke”, zaključila je Kolaković.

Crna Gora - Rusija 29:39 (11:22)

Bar - Dvorana: SC ,,Topolica“. Gledalaca: 800. Sudije: Betman (Njemačka) i Kaferopulos (Grčka). Sedmerci: Crna Gora 5 (8), Rusija 4 (4). Isključenja: Crna Gora 10, Rusija 8 minuta.

Crna Gora: Kostić, Rečević 1, Stojanović, M. Mugoša 1, A. Mugoša, Rakočević 4, Despotović 7, Pejović 3, Vukčević 2, Goranović 1, Đurković 7 odbrana, Ivanović 1, Perović 3 odbrane, Perazić 6, Kaluđerović, Klikovac 3.

Rusija: Zikova 2 obrane, Černova 5, Kozokar, Dmitrijeva 1, Pavlova 2, Pankovičenko 5, Ihneva 2, Trusova (šest odbrana, dva sedmerca), Vijakireva 7, Vedekina 1, Sisenova 1, Anoškina 2 odbrane, Snopova 7, Matlašova, Bogdanova 4, Petrova 4.

Bonus video: