Adžić kandidat IHF-a za trenera 2011. godine

Na sajtu Svjetske rukometne federacije, Adžić je predstavljen kao "Gospodin ženski rukomet".
4 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Beta/AP
Dragan Adžić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.08.2012. 02:09h

Selektor ženske reprezentacije i trener Budućnosti Dragan Adžić jedan od od kandidata za najboljeg trenera u ženskom rukometu u 2011. godini, u izboru Svjetske rukometne federacije (IHF).

Na sajtu IHF-a, Adžić je predstavljen kao "Gospodin ženski rukomet". Podsjećanja radi, Adžić je za skoro tri sezone samostalnog rada na klupi Budućnosti osvojio Kup kupova (2010), tri Regionalne lige i u maju ove godine toliko čekanu Ligu šampiona.

Bio je trener ženske kadetske i juniorske reprezentacije, sa kojom se okitio bronzom na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 2010. godine. Nakon staža u stručnom štabu kao pomoćni trener, u posljednje tri godine je selektor Crne Gore, sa kojom je nastupio na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj (2010) i Svjetskom šampinatu u Brazilu (2011), a odveo je i seniorke na Olimpijske igre u Londonu, gdje su “crvene” trenutno stigle do polufinala.

U igračkoj karijeri, kako je navedeno na sajtu IHF-a, Adžić je nastupao za Budućnost, Rudar, Epoksid, Buje 53, Borec, Mladost i Rimako.

Protivkandidati Adžića za najboljeg u 2011. godini su Torir Hergeirson (selektor Norveške), Olivier Krumbolc (selektor Francuske), Morten Subak (selektor Brazila) i Francisko Eduardo (selektor Angole).

Kandidati za trenera godine u 2011. u muškoj konkrenciji su Ulrik Vilbek (Danska), Valero Rivera (Španija), Klod Onesta (Francuska), Alfred Gislason (KIL) i Eduardo Galjardo (Argentina).

Glasanje traje do 26. avgusta, a glasati se može preko ovog linka.

Bonus video: