Kompletne od sredine avgusta

Ekipa će raditi u Podgorici dva puta dnevno do kompletiranja sastava polovinom avgusta.
112 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Ježić, Foto: Www.handballbrazil.com
Katarina Ježić, Foto: Www.handballbrazil.com
Ažurirano: 02.08.2012. 09:58h

U sjenci Olimpijskih igara u Londonu, rukometašice Budućnosti, u “okrnjenom sastavu”, počele su pripreme za narednu sezonu, u kojoj će braniti četiri trofeja, domaću duplu krunu, titulu u Regionalnoj ligi i najvažniji – pehar u Ligi šampiona.

S obzirom na to da će naredne sezone nastupiti u znatno podmlađenom i oslabljenom sastavu, ekipa Dragana Adžića će u LŠ imati znatno drugačije ambicije, a prvi i za sada jedini cilj je prolaz u drugu, glavnu rundu (među osam najboljih).

U odsustvu trenera Adžića i njegovog pomoćnika Vlatka Đonovića, koji su u Londonu sa reprezentacijom, treninge vode kondicioni trener, Slovenac Marko Mrak i Novak Ristović, trener golmana u podgoričkom klubu.

Na pripremama je trenutno osam seniorki i sedam pionirki. Pored starosjedilaca desnog beka Elene Gjiorgijevske, desnog krila Željke Nikolić, povratnice, lijevog krila Biljane Pavićević (nakon igranja u Biserima i makedonskom Žito Prilepu), te lijevog beka Ivane Božović (djevojačko prezime Stojanović), koja je nekada bila član mlađih kategorija Budućnosti, bivša je juniorska reprezentativka Crne Gore, koja je igrala u Biserima i Francuskoj, tu su i četiri nova lica - Hrvatice golman Katarina Bralo i pivot Katarina Ježić, srpski bekovi Jelena Trifunović i Jelena Živković.

Nedostaju reprezentativke Marina Vukčević, pivot Suzana Lazović, krila Majda Mehmedović i Radmila Miljanić, te bekovi Milena Knežević i Anđela Bulatović. U Londonu je i pojačanje iz Francuske, Klodin Mendi, kao i sprska reprezentativka Dragana Cvijić (zbog operacije koljena propustiće prvi dio sezone) i njemačka golmanka Klara Voltering, koje prate Olimpijske igre.

Klub su ovog ljeta napustile Sonja Barjaktarović (Rostov), Ana Radović (Kif Vejen), Katarina Bulatović (Olkim), Jelena Marković (Dunarea), Ana Đokić, Adrijana Cakalije (Brašov) i Dijana Jovetić, dok su Bojana Popović i Maja Savić odlučile da okončaju karijere.

Ekipa će raditi u Podgorici dva puta dnevno do kompletiranja sastava polovinom avgusta.

Za sada su zakazana dva turnira u pripremnom periodu, Sabela kup u Mađarskoj, i turnir u Koprivnici, oba krajem avgusta.

Bonus video: