Stiže Makedonac Daskalovski

Ako potpiše ugovor, Daskalovski će biti treće pojačanje Lovćena u ovom prelaznom roku.
0 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Boris Pejović
Rukometaši Lovćena, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.08.2012. 08:54h

Nakon odlaska Nebojše Simića u švedski Lund, Lovćen je neočekivao ostao i bez još jednog golmana - talentovani, još uvijek kadet, Vuko Borilović (16 godina) odlučio je da napusti cetinjski klub i, uz propisano obeštećenje, karijeru nastavi u Ulcinju, novog prvoligašu.

Pošto je ostao na jednog golmana, Vladana Abramovića, Lovćen je bio primoran da krene u potragu za novim golmanom, a rješenje bi moglo da bude Makedonac Zlatko Daskalovski, bivši dugogodišnji golman skopskog Vardara i reprezentacije Makedonije, koji je prošlu sezonu proveo u Tineks Proletu iz Skoplja i Turskoj.

"S obzirom na to da je Vuko Borilović izrazio želju da ide negdje drugo da igra, bili smo primorani odmah da reagujemo. Daskalovski dolazi danas, obaviće ljekarske preglede, i ako sve bude u redu, potpisaćemo ugovor", rekao je za „Vijesti” Željko Petričević, sportski direktor Lovćena.

Daskalovski je pretprošle sezone bio u Vardaru kada je nekoliko mjeseci trener Skupljanaca bio Pero Milošević, trener Lovćena.

Ako potpiše ugovor, Daskalovski će biti treće pojačanje Lovćena u ovom prelaznom roku. U ponedjeljak je iz Sutjeske stigao bek Bogdan Nikolić, a juče je iz Cepelina došao i 20-godišnji pivot Ivan Radović, rođeni brat desnog krila Lovćena Mirka Radovića.

Osim trenera Miloševića, vjernost Lovćenu za narednu sezonu obnovili su ili potvrdili lijevi bekovi Marko Drašković i Goran Lasica, srednji bek Marko Jovetić, desni bekovi Ivan Perišić i Vladan Lipovina, lijeva krila, kapiten Igor Marković i Milan Popović, desno krilo Mirko Radović, pivoti Nemanja Grbović i Andrija Pejović, te golman Vladan Abramović.

Pored Simića i Borilovića, klub su napustili pivot Nikola Marković i srednji bek Vladimir Stanković, lijevi bek Vuk Latković i desno krilo Miloš Kaluđerović.

Bonus video: