Bogdan Nikolić u Lovćenu

Bivši kadetski i juniorski reprezentativac sa cetinjskim klubom je dogovorio jednogodišnju saradnju.
120 pregleda 2 komentar(a)
Bogdan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Bogdan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.07.2012. 14:28h

Doskorašnji bek Sutjeske Bogdan Nikolić prvo je počanje Lovćena u ovom prelaznom roku – bivši kadetski i juniorski reprezentativac sa cetinjskim klubom je dogovorio jednogodišnju saradnju.

„Odlaskom Latkovića i Stankovića, bili smo primorani da se pojačamo na bekovskoj poziciji, pa smo doveli Nikolića. Radi o mladom igraču, koji će, vjerujem, svoj kvalitet potvrditi i nadograditi u Lovćenu“, rekao je „Vijestima“ Željko-Ziko Petričević, sportski direktor Lovćena, i dodao da će nakon današnjeg sastanka uprave kluba biti odlučeno da li će Lovćen tražiti još pojačanja za narednu sezonu, ili će se osloniti na postojeći igrački kadar.

Nikolić je ponikao u Sutjesci, a jedno vrijeme je bio i u Budućnosti, igrajući za kadete.

Prošle sezone je za Sutjesku na tri evropska meča postigao sedam golova.

Osim trenera Pera Miloševića, vjernost Lovćenu za narednu sezonu obnovili su ili potvrdili lijevi bekovi Marko Drašković, Goran Lasica, srednji bek Marko Jovetić, desni bekovi Ivan Perišić i Vladan Lipovina, lijeva krila, kapiten Igor Marković i Milan Popović, desno krilo Mirko Radović, pivoti Nemanja Grbović i Andrija Pejović i golmani Vladan Abramović i Vuko Borilović.

Klub su napustili golman Nebojša Simić, pivot Nikola Marković i srednji bek Vladimir Stanković, lijevi bek Vuk Latković i desno krilo Miloš Kaluđerović.

Lovćen danas u 18 časova počinje pripreme za novu sezonu, u kojoj ih prvo očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona, 8. i 9. septembra u Beogradu. Cetinjani u polufinalu turnira igraju protiv Sloge iz Doboja, šampiona Bosne i Hercegovine, dok se u drugom polufinalu sastaju domaćin Partizan i portugalski Porto.

Samo pobjednik turnira ide u LŠ.

Bonus video: