Grbović i Jovetić produžili ugovore sa Lovćenom

Odlazak iz kluba juče su potvrdili lijevi bek Vuk Latković i desno krilo Draško Kaluđerović
151 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Grbović, Foto: Boris Pejović
Nemanja Grbović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.07.2012. 16:10h

Lovćen je juče odradio veliki posao oko formiranja ekipe za narednu sezonu – iako su se pregovori bili odužili, reprezentativni pivot Nemanja Grbović i srednji bek Marko Jovetić, srpski internacionalac, ipak su postigli dogovor sa cetinjskim klubom i za narednu sezonu.

"Drago mi je što još godinu ostajem u Lovćenu, što ekipa, praktično, ostaje na okupu, i što ćemo igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Iako grupa nije nimalo jaka, pokušaćemo da se plasirano u LŠ, jer bi to bilo dobro za Lovćen, nas igrače, ali i crnogorski rukomet uopšte. Što se tiče domaće scene, potrudićemo se da odbranimo duplu krunu", rekao je za „Vijesti“ 22-godišnji Grbović, koji je ponikao u Rudaru iz Pljevalja, i koji se prošlog ljeta vratio na Cetinje, gdje je već igrao prije četiri sezone, nakon kojih je proveo dvije sezone igrao u Budućnosti i osvojio dvije titule, te odigrao sezonu u Vardaru iz Skoplja.

Marko Jovetić je na Cetinje stigao prošlog ljeta, i za godinu dana je ponašanjem na terenu, ali i van njega, zadovoljio ukuse cetinjskog kluba, zbog čega je njegov ostanak bio jedan od prioriteta uprave na čelu sa presjednikom Jovom Lagatorom.

"Imao sam odličnu sezonu u Lovćenu, super odnose sa svim ljudima iz kluba, saigračima i trenerom Miloševićem, pa je to jedan od glavnih motiva što sam odlučio da ostanem na Cetinju. Takođe, veliku ulogu u mojoj odluci ima i učešće Lovćena u kvalifikacijama, i želja da zajedno pokušamo da izborimo plasman u Ligu šampiona. Što se domaće scene tiče, trebalo bi da budemo glavni favoriti za oba trofeja, a vjerujem da ćemo i u SEHA ligi imati dobru sezonu, kao što je bio slučaj prošle sezone", rekao je „Vijestima“ Jovetić, suprug sada već bivšeg desnog krila Budućnosti Dijane Jovetić (eks Golubić), koja je trenutno sa Hrvatskom na Olimpijskim igrama u Londonu.

Odlazak iz kluba juče su potvrdili lijevi bek Vuk Latković (želi da ide negdje gdje će imati više prostora za igru, bilo u inostranstvu, bilo u Crnoj Gori) i desno krilo Draško Kaluđerović.

Osim Grbovića i Jovetića, vjernost Lovćenu su produžili trener Pero Milošević, lijevi bekovi Marko Drašković, Goran Lasica, desni bekovi Ivan Perišić i Vladan Lipovina, lijeva krila, kapiten Igor Marković i Milan Popović, pivot Andrija Pejović i golman Vladan Abramović, koji će braniti u tandemu sa mlađanim kadetom Vukom Borilovićem, koji, istina, treba da obavi još jedan razgovor sa trenerom Miloševićem u ponedjeljak, za kada je zakazan početak priprema za narednu sezonu.

Pored Latkovića i Kaluđerovića, klub su ovog ljeta napustili golman Nebojša Simić, pivot Nikola Marković i srednji bek Vladimir Stanković.

"Najveći posao smo napravili što smo zadržali 90 odsto ekipe. U ponedjeljak ćemo imati sastanak u klubu, i vidjeti da li ima potrebe, a onda i mogućnosti da se pojačamo, prvenstveno na bekovskoj poziciji, gdje smo, ipak, ostali bez dva igrača, Latkovića i Stankovića. Ako bude potrebe, tražićemo jednog beka, koji može da igra na poziciji lijevog i srednjeg beka, u obje faze igre", rekao je „Vijestima“ Željko-Ziko Petričević, sportski direktor Lovćena.

Bonus video: