Lasica još godinu u Lovćenu

"Posebno me raduje što ostaje i trener Pero Milošević, kao i većina igrača. Siguran sam da možemo ponoviti prošlogodišnje rezultate, čak i više",rekao je Lasica
130 pregleda 0 komentar(a)
Goran Lasica, Foto: Zoran Đurić
Goran Lasica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.07.2012. 09:58h

Odbrana Lovćena će i iduće sezone imati jednu od najvažnijih karika - iskusni bek Goran Lasica, koji je partijama u prošloj sezoni zavrijedio i poziv u reprezentaciju, dogovorio je nastavak saradnje sa cetinjskim klubom na još jednu godinu.

"Prošla sezona u Lovćenu bila je više nego dobra za klub i mene. Osvojili smo duplu krunu i postigli fenomenalan rezultat u SEHA ligi. Uslijedio je i poziv za reprezentaciju Crne Gore i plasman na Svjetsko prvenstvo. Sve su to neke kockice koje su se spojile i zbog kojih smatram da i ovu sezonu treba da ostanem na Cetinju. Ako tome dodam i kvalifikacije za Ligu šampiona koje nas očekuju u septembru, smatram da je moja odluka da produžim ugovor sa Lovćenom ispravna. Mislim da ću ostankom u Lovćen dati svoj najbolji doprinos i reprezentaciji, kad zato dođe vrijeme", kaže za "Vijesti" Goran Lasica.

Lasica je imao i ponuda iz inostranstva, između ostalih i od španskog Kangasa, novog člana Asobal lige.

"Međutim, nakon razgovora sa upravom Lovćena, ipak, sam odlučio da ne idem iz Crne Gore. Posebno me raduje što ostaje i trener Pero Milošević, kao i većina igrača. Siguran sam da možemo ponoviti prošlogodišnje rezultate, čak i više", dodao je Lasica koji je osim Lovćena u karijeri nosio dres Sutjeske, Bosne iz Visokog, Proletera, Rudara iz Kostolca, Crvenke, Vrbasa, portugalskog Porta, kiparskog Koledž hendbol tima, hrvatske Siscije i atinskog AEK-a.

Kako je kazao sportski direktor Lovćena Željko-Ziko Petričević, desno krilo Draško Kaluđerović je najavio odlazak, dok još uvijek na ponudu cetinjskog kluba nije odgovorio njegov saigrač na toj poziciji, Mirko Radović.

"S obzirom na to da do 1. avgusta moramo da prijavimo ekipu za kvalifikacije za Ligu šampiona, u pregovorima smo sa dvojicom igrača iz okruženja. Ne bih o imenima, ali se radi o desnom krilu i beku - rekao je "Vijestima" Petričević, uz napomenu da Lovćen još čeka odgovor od Nemanje Grbovića (neće nastaviti saradju ako Lovćen ostane pri ponuđenim uslovima, saznaju "Vijesti"), Marka Draškovića, Marka Jovetića, Vuka Latkovića i Ivana Perišića na ponudu o nastavku saradnje.

Osim trenera Pera Miloševića, saradnju sa Lovćenom su produžili Igor Marković, Andrija Pejović, Milan Popović, Vladan Abramović i Vladan Lipovina.

Klub su napustili i Nebojša Simić, Nikola Marković i Vladimir Stanković.

Bonus video: