„Lavovi” pretrčali Koreance

1 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2018. 18:08h

U prvom pripremnom meču za baraž za Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske, rukometaši Crne Gore su savladali Južnu Koreju sa 35:30.

Selektor Dragan Đukić nije mogao da računa na najjači sastav, šansu je dao i igračima koji su tu samo da bi se što bolje spremili za Mediteranske igre, ali su neki od njih pokazali da bi mogli da pomognu i seniorskoj reprezentaciji. Crna Gora je uglavnom vodila, a onda je u 40. minutu dozvolila Azijatima da preokrenu na 18:17. To je bio signal za „lavove“ da se probude i brzo su stekli rekordnih šest golova prednosti (28:22).

„Zadovoljan sam provjerom, bilo je dosta trčanja, što je i bio zadatak ove utakmice - odbrana, tranzicija i da spriječimo njihove kontre. Ševaljević je tek stigao, nismo htjeli ništa da rizikujemo, čekamo Čavora koji je tek završio Bundesligu, nakon čega počinjemo završne pripreme za Hrvatsku. Igraćemo još jednu utakmicu sa Korejom, na kojoj ćemo probati neke druge stvari”, rekao je selektor Đukić.

Drugi meč istih rivala igra se u utorak, a Južna Koreja će sjutra biti suparnik juniorskoj reprezentaciji Crne Gore.

Zanimljivo, za azijsku selekciju je večeras branio golman Lovćena Nemanja Matović, kojeg je Đukić pozajmio kolegi, jer je doveo samo jednog čuvara mreže, Čangvua Lija. Mladi Crnogorac je odbranio jedan šut, a čak je i zatresao mrežu svoje zemlje!

CRNA GORA - JUŽNA KOREJA 35:30 (15:13)

Podgorica - Dvorana „Verde“. Gledalaca: 50. Sudije: Kaluđerović i Vujačić (Cetinje). Sedmerci: Crna Gora 3 (3), Južna Koreja 2 (1). Isključenja: Crna Gora 4, Južna Koreja 6 minuta.

Crna Gora: Mijušković (12 odbrana), Mihaljević (tri odbrane), Leković 1, Bakić, Popović, Lazović 2, Pejović 1, Kaluđerović 1, Radović 2, M. Vujović 7 (3), Radojević, Anđelić 2, S. Vujović 3, Perišić, Pelidija 1, Božović 5, Lasica 6, Grbović 4.

Južna Koreja: Matović 1 (jedna odbrana), Č. Li (pet odbrana), Jeong, Sim, Čoi, Jung 7, Park 2 (1), Jang 1, H. Li, Jon 7, Dongmjung Kim 4, Na 3, Hvang 3, Dongčeol Kim 1, Seo 1, Ku.

Galerija

Bonus video: