Nataša Krnić potpisala za Vistal

Doskorašnji bek španskog Alikantea, potpisao je jednogodišnji ugovor sa novim poljskim šampionom Vistalom iz lučkog grada Gdanja
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.07.2012. 08:28h

Nakon nekoliko sezona u Španiji, bivša crnogorska reprezentativka Nataša Krnić seli se u Poljsku – doskorašnji bek španskog Alikantea, potpisao je jednogodišnji ugovor sa novim poljskim šampionom Vistalom iz lučkog grada Gdanja, koji se nalazi na obali Gdanjskog zaliva na Baltiku.

Krnićeva će sa Vistalom, koji je titulu osvojio pobjedom u majstorici u gostima protiv Zaglebja iz Lubina, igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, u grupi 2, sa danskim Viborgom, švajcarskim Brilom i bivšim klubom, španskom Bera Berom.

S obzirom na to da pobjednik ove grupe ide u grupu D grupne faze LŠ, u kojoj je i Budućnost, Nataša Krnić (7. avgusta puni 25 godina) bi, tako, teoretski mogla da igra i protiv našeg šampiona, još jednog njenog bivšeg kluba. Ipak, Viborg je veliki favorit u ovoj grupi…

Rođena u Karlovcu, Nataša se kao dijete preselila u Crnu Goru, a prvu registraciju, interesantno, imala je za klub Haj Nehaj iz Sutomora 2001. godine.

Vrlo brzo je, međutim, prešla u Budućnost, ali je već nakon pola sezone ponovo promijenila sredinu i potpisala za podgorički Autorex, u kojem je igrala do odlaska u Španiju.

U Španiji je nosila dres Bera Bere, sa kojom je 2008. godina igrala polufinale Kupa kupova, Elćea i prošle sezone Alikantea, sa kojim je bila peta u španskom prvenstvu, ali i stigla do polufinala Kupa EHF (poraz od rumunskog Zalaua). U tom kupu je postigla 20 golova.

Za reprezentaciju Crne Gore igrala je tokom mandata selektora Nikole Petrovića i trenera Tonea Tiselja, krajem 2007. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Makedoniji, nakon čega je više nije bilo u nacionalnom timu…

Bonus video: